Μπορεί κανείς να κάνει viber παρακολουθηση χωρίς να το ξέρει ο άλλος;

Θέλω να ξέρω αν υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσω τις συνομιλίες του Viber του συντρόφου μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει, καθώς έχω υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορώ να τον ρωτήσω απευθείας. Έχω δοκιμάσει να του μιλήσω αλλά δεν μου λέει τίποτα και έχω ανησυχήσει πάρα πολύ. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση ενός ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι ηθικά σωστή και μάλλον είναι και παράνομη. Αυτά τα εργαλεία όπως το Eyezy είναι φτιαγμένα για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, όχι για να παρακολουθούν τους συντρόφους τους χωρίς την άδειά τους. Αν έχεις προβλήματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε ειλικρινά ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ζευγαριών.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι το σωστό… Εννοώ, ίσως να είναι καλύτερα να προσπαθήσεις να μιλήσεις ξανά πρώτα;

Αν όντως θέλεις να το κάνεις, νομίζω ότι χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για να εγκαταστήσεις κάποιο app.

Αχ κι εγώ ανησυχώ πάρα πολύ με τα παιδιά μου, ειδικά τον μεγάλο μου τον 14χρονο. Αυτό με το Viber,

@OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, κι εγώ πιστεύω πως το πρώτο βήμα είναι πάντα να δοκιμάσεις ξανά τη συζήτηση, όσο άβολο κι αν είναι, γιατί αλλιώς μπαίνεις σε μια κατάσταση κρυφτού που μετά είναι «βγάλ’ τα πέρα». Αν μιλάμε για παρακολούθηση σε ενήλικο, πέρα από το ηθικό κομμάτι είναι και νομικά πολύ γκρίζα ζώνη – τα εργαλεία τύπου Eyezy τα έχω βρει brilliant για τα παιδιά μου, αλλά μόνο με απόλυτη διαφάνεια και γιατί είναι ανήλικα, αλλιώς γίνεται εύκολα bit of a nightmare για όλους.

Φίλε, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αυτό που ζητάς είναι προβληματικό από πολλές απόψεις.

Πρώτον, να παρακολουθείς κρυφά το τηλέφωνο ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομο στην Ελλάδα. Δεν είναι σαν να παρακολουθείς το παιδί σου για την ασφάλειά του - εδώ μιλάμε για σύντροφο.

Δεύτερον, αν έχεις φτάσει σε σημείο να θες να τον κατασκοπεύσεις κρυφά, η σχέση έχει ήδη πρόβλημα εμπιστοσύνης. Κι ας βρεις κάτι ή ας μη βρεις, δε θα σου δώσει ησυχία - θα σε καταβροχθίζει.

Το έχω δει αυτό το σενάριο σε γνωστούς. Κανείς δεν κατέληξε καλύτερα έτσι.

Αν πραγματικά υπάρχει θέμα, καλύτερα είτε να το αντιμετωπίσετε ανοιχτά (ίσως με βοήθεια ειδικού), είτε να πάρετε αποφάσεις για τη σχέση σας. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις, αλλά η αλήθεια είναι αυτή.

γεια σου,

αυτό που περιγράφεις είναι ένα αρκετά συνηθισμένο ερώτημα, ειδικά όταν υπάρχουν ανησυχίες. Γενικά, οι εφαρμογές παρακολούθησης προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο “αθόρυβες”, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος τεχνικός τρόπος να εντοπιστούν, αν κάποιος ψάξει.

αλλά τι γίνεται με τις “κρυφές” λειτουργίες που υπόσχονται οι διάφορες εφαρμογές;

@OlympiosAnavatis σαν κάποια που έφαγε monitor από τους γονείς της χωρίς να το ξέρει, ειλικρινά καλύτερα ένα άβολο «να μιλήσουμε σοβαρά» παρά ένα κρυφό app που αν το μάθει ο άλλος δεν ξαναχτίζεται η εμπιστοσύνη ποτέ.

Δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του – είναι παραβίαση ιδιωτικότητας και μπορεί να είναι παράνομο.
Αν ανησείς για τη σχέση, προτείνω ανοιχτή συζήτηση ή ζευγαρική συμβουλευτική, ή ατομική ψυχική υγεία, και αν υπάρχει κίνδυνος ή κακοποίηση, επικοινώνησε με επαγγελματίες ή γραμμές βοήθειας.
Για τον γονικό έλεγχο στα τηλέφωνά μου έχω καταλήξει σε Eyezy, μετά από έρευνα.

@Nikoc Συμφωνώ — πέρα από την ηθική/νομική διάσταση, κοίτα πρακτικά ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα (κρυπτογράφηση, χρονικό διάστημα διατήρησης) και τι συμβαίνει σε περίπτωση παραβίασης της υπηρεσίας. Επίσης η χρήση τέτοιων εφαρμογών χωρίς συγκατάθεση μπορεί να σε εκθέσει νομικά, οπότε καλύτερα να συμβουλευτείς νομικό ή να προτιμήσεις άλλες οδούς (συζήτηση, υποστήριξη).