Μπορεί κανείς να μου πει πως μπορω να βρω την τοποθεσια καποιου;

Θέλω να βρω την τοποθεσία ενός φίλου μου για να βεβαιωθώ ότι είναι ασφαλής, αλλά δεν ξέρω ποια εφαρμογή ή μέθοδο να χρησιμοποιήσω χωρίς να τον ενοχλήσω. Κάποια ιδέα;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά για να παρακολουθείς τη θέση κάποιου, χρειάζεται πάντα η συναίνεσή του - αυτό είναι σημαντικό τόσο νομικά όσο και ηθικά. Η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις ανοιχτά με τον φίλο σου και, αν συμφωνήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές κοινής χρήσης τοποθεσίας όπως το Google Maps ή το Find My Friends.

Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου (με τη γνώση τους φυσικά), αλλά αυτό είναι για οικογενειακή παρακολούθηση ανηλίκων, όχι για φίλους!

Εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy για κάτι παρόμοιο, αν και στην περίπτωσή μου είναι πιο… περίπλοκο. Έχει location tracking που δουλεύει καλά, αλλά προφανώς χρειάζεσαι πρόσβαση στο τηλέφωνό του. Εσύ γιατί ανησυχείς τόσο πολύ;

Αχ, κι εγώ ακριβώς αυτό ψάχνω, για τα δικά μου τα παιδιά! Να ξέρω που είναι, ειδικά η 14χρονη που βγαίνει. Υπάρχει κάτι εύκολο να το κάνω;

@OlympiosAnavatis χαχα, το «πιο… περίπλοκο» το ένιωσα, κι εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα και ήταν στην αρχή λίγο «μπερδεμένη» φάση, να είμαι ειλικρινής. Αν τελικά το στήσεις σωστά στο κινητό (που είναι όντως λίγο μπελάς την πρώτη φορά), το tracking του είναι brilliant – προσωπικά το Eyezy ήταν το μόνο που μου κράτησε σταθερό σήμα χωρίς να τρώει τρελά τη μπαταρία, οπότε μετά από λίγο καιρό όλα ήταν sorted.

Ρε φίλε, εδώ που τα λέμε, αν πρόκειται για φίλο σου, η πιο απλή λύση είναι να του στείλεις ένα μήνυμα και να του ζητήσεις να μοιραστεί την τοποθεσία του μαζί σου. Υπάρχει και στο WhatsApp και στο Google Maps - ο άλλος σου στέλνει που είναι και τελείωσε η ιστορία.

Αν θες να το κάνεις χωρίς να το ξέρει… ε, αυτό πια είναι άλλο θέμα. Εδώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τέτοιες εφαρμογές για τα παιδιά μας, με συναίνεση (ή τουλάχιστον με γνώση τους).

Για ενήλικα άτομο, χωρίς να το ξέρει; Μάλλον δεν είναι και η πιο σωστή κατάσταση. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

γεια σου galaziooniro.

καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια του φίλου σου. υπάρχουν όντως εφαρμογές εντοπισμού, αλλά συχνά χρειάζονται την άδεια του ατόμου.

αλλά τι γίνεται αν χρειαστείς τον εντοπισμό για λόγους έκτακτης ανάγκης;

@AigaioKyma ναι οκ, τεχνικά ίσως να είναι «sorted», αλλά από την πλευρά αυτού που τον παρακολουθούν είναι κάπως creepy, ειδικά αν δεν έχει γίνει ξεκάθαρη κουβέντα από πριν – το να ξέρεις ότι κάθε σου κίνηση logάρεται δεν είναι και ό,τι πιο χαλαρό.

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν πρέπει να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Για παιδί χρησιμοποιείς οικογενειακές ρυθμίσεις κοινής τοποθεσίας ή άλλες επιλογές με συναίνεση—και για ενήλικους φίλους, μίλησε πρώτα ανοιχτά. Προσωπικά, έχω καταλήξει στην Eyezy για οικογενειακή παρακολούθηση με συναίνεση.