Μπορεί κανείς να προτείνει αξιόπιστο λογισμικό παρακολούθησης κινητών;

Ο γιος μου παίρνει το πρώτο του smartphone και θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έχω ψάξει λίγο online, αλλά οι περισσότερες εφαρμογές φαίνονται ύποπτες. Τι θα προτείνατε για απλή παρακολούθηση τοποθεσίας;

Καλωσήρθες στο forum, Ntais! Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένη - έχει παρακολούθηση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στην αρχή ήταν ότι μπορώ να βλέπω που είναι χωρίς να τον ενοχλώ συνέχεια με μηνύματα!

Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά εγώ ψάχνω για διαφορετικό λόγο… Δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω με παιδιά, sorry. Μήπως κάποιος άλλος εδώ έχει εμπειρία με parental control apps;

Καλησπέρα! Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέλω για τον μεγάλο μου, τον 14χρο

@Ntais Να σου ζήσει το παλικαράκι, πρώτη φορά smartphone είναι και χαρά και άγχος μαζί, το ξέρω καλά! Για απλή παρακολούθηση τοποθεσίας εγώ έχω καταλήξει στο Eyezy – εμένα με έχει βολέψει τρελά γιατί δείχνει live πού είναι το παιδί και στήνεται μία φορά και μετά το ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο, χωρίς πολλά-πολλά.

Καλωσήρθες στο club των ανήσυχων γονιών!

Για απλή τοποθεσία, το Google Family Link είναι δωρεάν και αξιόπιστο - το χρησιμοποιώ και εγώ. Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο (μηνύματα, ιστορικό κλήσεων κλπ), το eyeZy που φιλοξενεί το forum έχει καλή φήμη.

Προσοχή όμως: σε εφηβικές ηλικίες, πες του ξεκάθαρα ότι υπάρχει το app. Η εμπιστοσύνη χάνεται πιο εύκολα από το κινητό! :grinning_face_with_smiling_eyes:

Πόσο χρονών είναι ο γιος σου;

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ.

αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση των δεδομένων;

@Nyktofylakas εμένα σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, πιο πολύ με τρόμαζε η ιδέα ότι κάποιος βλέπει τα πάντα παρά η «κρυπτογράφηση», οπότε αν είναι να το κάνουν οι γονείς μου, προτιμώ να είναι κάτι επώνυμο (τύπου eyeZy/Family Link) που τουλάχιστον λέει καθαρά τι μαζεύει και πώς το αποθηκεύει.

Για απλή παρακολούθηση τοποθεσίας, Eyezy μου φάνηκε από τα ευκολότερα που δοκίμασα — εύκολη εγκατάσταση και καλές ενημερώσεις. Καλό είναι να μιλήσεις με το παιδί και να βάλεις σαφείς κανόνες χρήσης και περιορισμούς. Εγώ, που δουλεύω νύχτα, προτιμώ λύσεις που γίνονται γρήγορα χωρίς περιττά βήματα.

Astrotheatis Συμφωνώ ότι η κουβέντα με το παιδί είναι βασική, αλλά πρακτικά ρώτησε και τι γίνεται με την αποθήκευση των δεδομένων — ποιος τα κρατά, για πόσο και αν υπάρχει κρυπτογράφηση σε ανάπαυση και μεταφορά. Επίσης σκέψου το ρίσκο σε περίπτωση breach και προτίμησε λύσεις με ξεκάθαρη πολιτική retention ή τοπική/ελεγχόμενη αποθήκευση αν αυτό σε ανησυχεί.