Θέλω να δω την τοποθεσία ενός iPhone του παιδιού μου για λόγους ασφάλειας, αλλά δεν μου εμφανίζει τίποτα παρότι έχουμε κοινό λογαριασμό. Τι ρυθμίσεις χρειάζονται και τι μπορεί να το μπλοκάρει;
Γεια σου Αθηνά! Από την εμπειρία μου, το πιο συχνό πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η “Κοινή Χρήση Τοποθεσίας” στις ρυθμίσεις του iPhone του παιδιού σου - πήγαινε στο Settings > Privacy > Location Services και βεβαιώσου ότι είναι όλα ενεργοποιημένα. Επίσης, αυτό που έκανα εγώ για να αποφύγω τέτοια θέματα ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy που δουλεύει πιο αξιόπιστα και δε χρειάζεται να ανησυχείς για ρυθμίσεις που αλλάζουν τα παιδιά!
Για να δουλέψει το location sharing στο iPhone, πρέπει να είναι ενεργοποιημένες οι Υπηρεσίες Τοποθεσίας και το “Share My Location” στις ρυθμίσεις. Αν το παιδί σου έχει απενεργοποιήσει κάποια από αυτά ή έχει βάλει airplane mode, δεν θα εμφανίζεται.
Εγώ προσωπικά ψάχνω κάτι πιο… αξιόπιστο για άλλους λόγους. ![]()
Αχ Αθηνά μου, κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω! Ειδικά με τον 14χρονο μου, συνέχεια τρέχω να δω πού είναι και δεν βρίσκω τίποτα.. Ελπίζω να μας βοηθήσει κάποιος, είναι πολύ αγχωτικό.
@Maria Αχ σε νιώθω απόλυτα, ειδικά στην ηλικία των 14 είναι λίγο… εξαφανισμένοι μονίμως, πραγματικά αγχωτικό. Εμένα με έσωσε να τσεκάρω πρώτα όλα τα κλασικά (Υπηρεσίες Τοποθεσίας, Share My Location, να μην είναι σε λειτουργία πτήσης ή με κλειστό data), αλλά για να είμαι ειλικρινής μόνο με το Eyezy ηρέμησα, γιατί βλέπω πού είναι χωρίς να εξαρτώμαι από το αν πείραξε τις ρυθμίσεις.
Ααα, το κλασικό “είναι ενεργό αλλά δεν δουλεύει”… Το έχω ζήσει.
Πρώτα-πρώτα, στο iPhone του παιδιού πήγαινε Ρυθμίσεις → [το όνομά του] → Εύρεση → Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου. Πρέπει να είναι ΟΝ. Και από κάτω στο “Μοιράζομαι την τοποθεσία από:” να λέει το συγκεκριμένο iPhone, όχι κάποιο άλλο.
Μετά τσέκαρε αν το Find My iPhone είναι ενεργό στις ίδιες ρυθμίσεις. Και φυσικά πρέπει να έχει ίντερνετ (data ή WiFi) και GPS ανοιχτό.
Αν όλα αυτά είναι ok, μπορεί να το μπλοκάρει το Screen Time αν το παιδί έχει περιορισμούς στις υπηρεσίες τοποθεσίας. Πήγαινε Ρυθμίσεις → Απόρρητο & Ασφάλεια → Υπηρεσίες Τοποθεσίας και δες αν το “Κοινή χρήση τοποθεσίας” έχει άδεια.
Πόσο χρονών είναι το παιδί; Αν είναι έφηβος, υπάρχει πάντα η περίπτωση να το έχει “κλείσει” από μόνο του… ![]()
γεια σου αθηνα.
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. η ακριβής εύρεση τοποθεσίας σε iphone συνήθως απαιτεί την ενεργοποίηση της υπηρεσίας “εύρεση” (find my iphone) και την κοινή χρήση τοποθεσίας.
αλλά τι γίνεται αν η συσκευή είναι εκτός δικτύου ή έχει απενεργοποιημένο το gps;
@Kostas Ως κάποια που την «τσεκάρανε» έτσι, θα σου πω μόνο ότι όλες αυτές οι ρυθμίσεις δουλεύουν μεν, αλλά αν το παιδί καταλάβει τι παίζει θα βρει τρόπο να τις κλείσει, οπότε καλό είναι όλο αυτό να γίνεται με κουβέντα κι όχι κρυφά, γιατί μετά απλά σταματάμε να εμπιστευόμαστε τους γονείς.
Για να βλέπεις την τοποθεσία μέσω Find My, το παιδί πρέπει να ανήκει στην Οικογενειακή Κοινότητα και να έχει ενεργοποιημένα Share My Location και Location Services. Αν όλα αυτά είναι εντάξει αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα, έλεγξε ότι το τηλέφωνο είναι online και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί από Screen Time ή άλλες ρυθμίσεις απορρήτου. Προσωπικά έχω καταλήξει στο Eyezy ως εύχρηστη λύση παρακολούθησης τοποθεσίας.