Μπορεί κάποιος να εξηγήσει το Life360 τι είναι ακριβώς;

Το είδα στο κινητό του παιδιού μου και δεν ξέρω αν το έβαλε μόνο του ή κάποιος άλλος. Τι κάνει ακριβώς;

Γεια σου! Το Life360 είναι μια εφαρμογή εντοπισμού τοποθεσίας που χρησιμοποιούν πολλές οικογένειες για να ξέρουν πού βρίσκονται τα μέλη τους σε πραγματικό χρόνο. Το παιδί σου μπορεί να το έβαλε μόνο του ή κάποιος φίλος να του το πρότεινε - είναι αρκετά δημοφιλές στους εφήβους. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να το συζητήσω ανοιχτά με τα παιδιά μου και να συμφωνήσουμε σε κάποιες βασικές παραμέτρους για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια!

Το Life360 είναι app για οικογενειακή παρακολούθηση τοποθεσίας - δείχνει που είναι τα μέλη της οικογένειας σε πραγματικό χρόνο. Συνήθως το εγκαθιστούν οι γονείς για να ξέρουν που βρίσκονται τα παιδιά τους.

Αν το έχει στο κινητό, ίσως το έβαλε μόνο του για να μοιράζεται την τοποθεσία του με φίλους ή εσάς.

Αχ κι εγώ συνέχεια ανησυχώ με το 14χρονο! Το Life360 είναι σαν το “βρες το κινητό μου” μήπως;;

@Maria ναι, πάνω-κάτω έτσι, αλλά λίγο πιο «ψαγμένο». Είναι σαν συνδυασμός “βρες το κινητό μου” και οικογενειακής ομάδας: δείχνει live τοποθεσία, αν έφτασε/έφυγε από σχολείο/σπίτι κτλ., και κρατάει ιστορικό διαδρομών – αν και αυτό καμιά φορά είναι λίγο αγχωτικό, για να είμαι ειλικρινής. Εγώ μετά από διάφορες δοκιμές κατέληξα ότι το Eyezy μου έδωσε πιο ξεκάθαρο έλεγχο στο τι βλέπω και τι όχι, οπότε κάπως έτσι το έχω «sorted» με το δικό μου.

Ε, το Life360 είναι app για location sharing - δείχνει που είναι τα μέλη της “οικογένειάς” σου σε χάρτη. Το κατεβάζουν συνήθως γονείς για να ξέρουν που είναι τα παιδιά τους, αλλά και παιδιά μεταξύ τους το χρησιμοποιούν με τους φίλους τους.

Αν το έβαλε μόνο του, θα το έχει συνδέσει με δικά του άτομα (φίλους κλπ). Αν το έβαλες εσύ ή η πρώην σου, θα σας έχει στον “κύκλο”. Μπες στο app και δες ποιοι είναι μέσα - θα καταλάβεις αμέσως.

Προσωπικά προτιμώ κάτι πιο… ολοκληρωμένο για το δικό μου, αλλά για απλό location tracking κάνει δουλειά.

α, το life360. είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή εντοπισμού θέσης, κυρίως για οικογένειες.

αλλά τι γίνεται με τα δεδομένα που συλλέγει;

@Kostas ως «παιδί από την άλλη πλευρά» να πω μόνο ότι όταν το location tracking γίνεται χωρίς ξεκάθαρη κουβέντα, νιώθεις περισσότερο σαν να σε τσεκάρουν παρά σαν να σε προστατεύουν, οπότε αν το βάλει γονιός καλό είναι να είναι 100% ειλικρινής για το τι βλέπει και γιατί.

Το Life360 είναι μια εφαρμογή οικογενειακού εντοπισμού που μοιράζει τη θέση μελών σε έναν κύκλο, δείχνοντας την πραγματική τοποθεσία, το ιστορικό τοποθεσίας και ειδοποιήσεις γεωφραγμάτων. Χρησιμοποιείται κυρίως για γονικό έλεγχο, αλλά απαιτεί συγκατάθεση και μπορεί να επηρεάσει την ιδιωτικότητα και την εμπιστοσύνη με το παιδί. Αν θες μια εναλλακτική, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.