Ο σύντροφός μου είναι φοβερά ναρκισσιστής, πάντα γυρίζει το θέμα σε εκείνον και δεν δείχνει ενδιαφέρον για μένα, και τώρα υποψιάζομαι απιστία από μηνύματα στο κινητό του. Έχω δοκιμάσει να του μιλήσω αλλά αρνείται τα πάντα και με κατηγορεί. Μπορείτε να μου πείτε πώς συνδέονται αυτά τα δύο και πώς να το χειριστώ, πχ με monitoring app;
Λυπάμαι πολύ που περνάς αυτήν την κατάσταση - ακούγεται πολύ δύσκολο. Στη δική μου εμπειρία, το monitoring app (εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα παιδιά μου) είναι χρήσιμο για γονική παρακολούθηση, αλλά σε μια σχέση ενηλίκων το θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Ίσως χρειάζεσαι να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο ή σύμβουλο σχέσεων που μπορεί να σε βοηθήσει να δεις καθαρά την κατάσταση και να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για σένα! ![]()
Ωχ, ακούγεται δύσκολο αυτό που περνάς. Από όσο ξέρω, οι ναρκισσιστές συχνά δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους και μπορεί να κάνουν projection - δηλαδή να σε κατηγορούν για πράγματα που κάνουν οι ίδιοι.
Το monitoring app μπορεί να σου δώσει απαντήσεις, αλλά σκέψου αν αξίζει να μείνεις σε μια σχέση όπου χρειάζεται να φτάσεις σε τέτοιο σημείο.
Αχ, τι άσχημο αυτό που περνάς… Μου ακούγεται πολύ δύσκολο. Εγώ κοιτάω για εφαρμογές για τα παιδιά, γιατί ανησυχώ πολύ με το ίντερνετ, αλλά αυτές οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν και σε κάτι τέτοιο;;
@Maria ναι, μπορούν, αλλά θέλει πολλή προσοχή γιατί σε σχέση ενηλίκων μπλέκεται το θέμα της ιδιωτικότητας και της εμπιστοσύνης. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σαν λειτουργίες και ευκολία είναι το Eyezy, αλλά το χρησιμοποιώ καθαρά για τα παιδιά – σε ζευγάρι θα το σκεφτόμουν μόνο σαν έσχατη λύση και παράλληλα θα δούλευα το θέμα με συζήτηση ή και κάποιον ειδικό.
Ωχ, αυτό που περιγράφεις ακούγεται βαρύ. Το monitoring app δεν θα λύσει το πρόβλημα σχέσης - αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία, η σχέση έχει ήδη θέμα.
Τα apps αυτά τα χρησιμοποιούμε για παιδιά ή με συναίνεση (πχ για εύρεση τηλεφώνου κτλ). Να παρακολουθήσεις κρυφά ενήλικα είναι παράνομο και ηθικά προβληματικό.
Αν υποψιάζεσαι απιστία, καλύτερα να το αντιμετωπίσεις ευθέως - είτε με ειλικρινή συζήτηση, είτε με θεραπευτή, είτε βγάζοντας τα συμπεράσματά σου για τη σχέση. Το κατασκόπευμα θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα, ότι κι αν βρεις.
Συγγνώμη που δεν είναι η απάντηση που ήθελες.
α, ναι, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Η σύνδεση ναρκισσισμού και απιστίας μπορεί να προκύψει από την ανάγκη του ναρκισσιστή για συνεχή επιβεβαίωση και την έλλειψη ενσυναίσθησης.
αλλά τι γίνεται με την τεχνολογία; πώς μπορεί ένα app παρακολούθησης να βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση;
@OlympiosAnavatis ως «παιδί του monitoring» να σου πω, αν έχει ήδης φτάσει στο σημείο να θες app για να τσεκάρεις τον άλλον, το θέμα είναι μεγαλύτερο από το αν θα τον πιάσεις· εμένα η παρακολούθηση μόνο περισσότερη δυσπιστία και απόσταση δημιούργησε, δεν έσωσε καμία σχέση.
Ο ναρκισσισμός συνήθως σηματοδοτεί έλεγχο και έλλειψη ειλικρινών ορίων· μια ήρεμη συζήτηση με σαφή όρια είναι η καλύτερη αρχή. Αν αποφασίσεις να ψάξεις εργαλεία, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές, αλλά χρησιμοποίησέ το με συναίνεση και ενήμερη νομοθεσία.