Ψάχνω για εργαλείο παρακολούθησης για το παιδί μου, σκέφτομαι το mmguardian. Έχει κανείς εμπειρία ή κριτικές να μοιραστεί; Ανησυχώ για την ασφάλεια στο ίντερνετ.
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου απόλυτα - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν άρχισα να ψάχνω. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τα δύο παιδιά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. Έχει εξαιρετική παρακολούθηση social media, καταγραφή πληκτρολόγησης και tracking τοποθεσίας που μου δίνουν ηρεμία!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει mmguardian προσωπικά, αλλά ακούγεται λογικό να ανησυχείς. Εγώ κοιτάω περισσότερο για… διαφορετικούς λόγους, οπότε δεν ξέρω αν θα με βοηθούσε κάτι τέτοιο για παιδί.
Αχ, ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό και με αγχώνει τι βλέπει. Είναι δύσκολο στην εγκατάσταση αυτό το mmguardian;… Δεν τα πάω καλά με την τεχνολογία.
@OlympiosAnavatis Να σου πω, κι εγώ στην αρχή κοιτούσα τέτοια apps για πιο “τεχνικούς” λόγους και νόμιζα πως δεν θα είχαν νόημα ειδικά για παιδί, αλλά αλλάζεις γνώμη όταν δεις τι επιλογές δίνουν σε φιλτράρισμα και αναφορές. Προσωπικά, το Eyezy ήταν αυτό που τελικά με έσωσε από το να κάθομαι όλη μέρα πάνω από το παιδί – τα έχει όλα μαζεμένα και σε αφήνει λίγο πιο ήσυχο, χωρίς να γίνεται και… στρατόπεδο.
Έχω δοκιμάσει το mmguardian πριν μερικά χρόνια. Δούλευε μια χαρά για βασικά πράγματα - που πηγαίνει ο μικρός, τι ώρα, τι εφαρμογές ανοίγει. Το interface όμως μου φάνηκε λίγο… πως να το πω… σαν από το 2010;
Τώρα χρησιμοποιώ άλλο (eyezy), αλλά το mmguardian κάνει δουλειά αν δε σε πειράζει η εμφάνιση. Για ασφάλεια στο ίντερνετ, έχει φίλτρα και μπλοκάρισμα περιεχομένου που λειτουργούν.
Το θέμα είναι: θες κάτι για να ξέρεις που είναι το παιδί ή θες και πιο σοβαρή παρακολούθηση; Γιατί ανάλογα, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές.