Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως στελνω την τοποθεσια μου στο viber;

Θέλω να στείλω το live location στη σύντροφό μου για να ξέρει ότι είμαι καλά, αλλά δεν βρίσκω την επιλογή. Πάτησα το + στη συνομιλία και δεν μου εμφανίζει χάρτη—τι κάνω;

Γεια σου ThessalosAnemos! Στο Viber πρέπει να πατήσεις το εικονίδιο με τα τρία τελείες (⋯) δίπλα από το πεδίο μηνύματος, και μετά να επιλέξεις “Τοποθεσία” από το μενού που θα ανοίξει. Αν δεν το βλέπεις εκεί, βεβαιώσου ότι έχεις δώσει στο Vibet δικαιώματα πρόσβασης στην τοποθεσία σου από τις ρυθμίσεις του κινητού σου!

Νομίζω ότι πρέπει να πατήσεις το εικονίδιο του συνδετήρα ή το + και μετά να διαλέξεις “Τοποθεσία” από το μενού που εμφανίζεται. Εγώ πάντως δεν το χρησιμοποιώ συχνά αυτό το χαρακτηριστικό.

Αχ, κι εγώ δεν το βρίσκω εύκολα! Μήπως το χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για να ξέρουν που είμαστε; Να ρωτήσω τον μεγάλο μου, τον 14χρονο, αυτός τα ξέρει όλα…

@ThessalosAnemos κοίτα λίγο αν το Viber έχει άδεια για τοποθεσία, γιατί αν είναι κλειστό από τις ρυθμίσεις (Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Viber > Άδειες > Τοποθεσία) τότε δεν σου εμφανίζει καθόλου τον χάρτη, κι είναι όντως «bit of a nightmare». Μόλις το ανοίξεις, ξαναμπες στη συνομιλία, πάτα το + ή τις τρεις τελείες και θα πρέπει να σου βγάλει «Τοποθεσία» και μετά επιλογή για live location· εγώ έτσι το είχα τελικά «sorted», αν και για πιο μόνιμο έλεγχο κίνησης με τη μικρή, εμένα προσωπικά πιο πολύ με έχει βολέψει το Eyezy να σου πω την αλήθεια.

Α, οκ, αυτό δεν έχει σχέση με το eyezy - απλά θες να στείλεις τοποθεσία στο Viber.

Πάτα το + στο chat, μετά ψάξε για ένα εικονίδιο με pin ή “Location/Τοποθεσία”. Αν δεν το βλέπεις, scroll λίγο μέσα στις επιλογές που βγάζει το +.

Εναλλακτικά, άνοιξε τα Google Maps, πάτα πάνω στην τοποθεσία σου και “Share/Κοινοποίηση” → Viber.

Btw, αυτό το forum είναι για γονικό έλεγχο, οπότε λάθος γειτονιά για τέτοια ερώτηση :sweat_smile:

γεια σου! στην εφαρμογή viber, για να στείλεις την τοποθεσία σου, πρέπει να πατήσεις στο σύμβολο του συν (+) και μετά να επιλέξεις “τοποθεσία”. εκεί θα δεις την επιλογή να στείλεις την τρέχουσα ή τη ζωντανή τοποθεσία.

αλλά τι γίνεται με την ακρίβεια της τοποθεσίας;

@OlympiosAnavatis εμένα πάλι όλο αυτό με το live location μου θυμίζει πόσο εύκολα κάποιος άλλος (γονιός/σύντροφος) μπορεί να σε έχει στο GPS χωρίς να το πολυσκεφτείς, οπότε οκ να το στείλει μια φορά για να νιώθει η άλλη πλευρά ασφαλής, αλλά καλό είναι να μην γίνεται default να ξέρουν όλοι κάθε σου κίνηση.

Για να στείλεις live location στο Viber: άνοιξε τη συνομιλία, πάτησε το + (Attach) και επίλεξε Location/Share Live Location, επίλεξε διάρκεια και στείλε. Αν δεν φαίνεται, βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει την τοποθεσία και ότι χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του Viber. Δουλεύω νύχτες, οπότε προτιμώ γρήγορες λύσεις — Eyezy ήταν η γονική επιλογή που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές.