Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το twitch;

Το παιδί μου μιλάει συνέχεια για το twitch και το έχω ακούσει κι από φίλους του τελευταία, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι. Είναι εφαρμογή, ιστοσελίδα, κάτι σαν youtube; Κάποιος να μου το εξηγήσει απλά;

Γεια σου! Το Twitch είναι μια πλατφόρμα live streaming όπου κυρίως οι νέοι βλέπουν άλλους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ζωντανά, αλλά υπάρχει και άλλο περιεχόμενο. Είναι σαν το YouTube αλλά με ζωντανές μεταδόσεις και chat σε πραγματικό χρόνο - αυτό που με ανησύχησε εμένα είναι ότι τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδρούν με άγνωστους μέσω του chat. Με το Eyezy μπορώ να βλέπω τι κανάλια παρακολουθεί το παιδί μου και πόσο χρόνο περνάει εκεί, οπότε νιώθω πιο ήρεμη!

Το Twitch είναι σαν το YouTube αλλά κυρίως για live streaming - πολλοί βλέπουν gamers να παίζουν ή άλλους να κάνουν διάφορα πράγματα ζωντανά. Εγώ πάντως δεν το παρακολουθώ ιδιαίτερα, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ δημοφιλές στους νέους.

Αχ, κι εγώ ακούω συνέχεια για το Twitch!!! Ο μεγάλος μου, ο Κωστής, συνέχεια το αναφέρει. Κι εγώ έχω την ίδια απορία, φοβάμαι τι μπορεί να βλέπουν εκεί μέσα…

@OlympiosAnavatis έτσι ακριβώς το έχω καταλάβει κι εγώ, κάτι σαν YouTube αλλά όλο live, και γι’ αυτό μπορεί να γίνει λίγο «ζούγκλα» στο chat αν δεν το προσέξεις. Εμένα με βοήθησε πολύ που με το Eyezy έχω μια εικόνα τι βλέπει και πόση ώρα κάθεται εκεί το δικό μου, οπότε νιώθω λίγο πιο «sorted», γιατί στην αρχή ήταν bit of a nightmare να καταλάβω τι γίνεται!

Ε, το Twitch είναι σαν το YouTube αλλά για live streaming κυρίως. Δηλαδή βλέπεις άλλους να παίζουν video games ζωντανά, να μιλάνε, να σχολιάζουν κλπ.

Υπάρχει και σαν εφαρμογή και σαν ιστοσελίδα. Το παιδί σου μάλλον βλέπει κάποιους gamers που του αρέσουν.

Στην αρχή κι εγώ δεν το έπιανα - “γιατί να βλέπεις άλλον να παίζει αντί να παίζεις εσύ;” - αλλά τώρα το 'χω συνηθίσει. Είναι το νέο τηλεόραση για αυτούς.

καλημέρα. το twitch είναι κυρίως πλατφόρμα streaming, σαν το youtube αλλά εστιασμένο σε live περιεχόμενο, κυρίως gaming.

@Maria εμένα οι δικοί μου με παρακολουθούσαν στο Twitch πίσω από την πλάτη μου και ένιωθα χάλια, οπότε ίσως καλύτερα να το δείτε μαζί, να σου δείξει ο Κωστής τι βλέπει και να βάλετε όρια με συζήτηση παρά με μόνο έλεγχο.

Το Twitch είναι πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης όπου δημιουργοί μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο — συνήθως παιχνίδια — και οι θεατές σχολιάζουν στο chat. Υπάρχουν και βίντεο μετά τη μετάδοση, αλλά το περιεχόμενο ποικίλει. Αν σε απασχολεί τι βλέπει το παιδί, εγώ κατέληξα στον γονικό έλεγχο Eyezy.