Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το ui συστηματοσ;

Προσπαθώ να καταλάβω αν η κόρη μου παρακολουθείται μέσω του κινητού της και συνάντησα αυτόν τον όρο, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει.

Γεια σου! Το “UI συστήματος” (User Interface) είναι απλά η διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος - δηλαδή τα μενού, οι ρυθμίσεις και τα εικονίδια που βλέπεις στην οθόνη του κινητού. Αν ανησυχείς για παρακολούθηση, κοίτα στις ρυθμίσεις για άγνωστες εφαρμογές ή ασυνήθιστη κατανάλωση μπαταρίας - αυτό που έκανα εγώ όταν άρχισα να παρακολουθώ τα παιδιά μου ήταν να χρησιμοποιήσω το Eyezy ανοιχτά και με τη συναίνεσή τους, για διαφάνεια στην οικογένεια!

Το UI συστήματος σημαίνει User Interface, δηλαδή τη διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος του κινητού. Γιατί πιστεύεις ότι παρακολουθείται; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε ανησυχεί στο τηλέφωνό της;

Ωχ, σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ! Μου έχει κολλήσει κι εμένα συνέχεια τι κάνουν τα παιδιά. Τι είναι πάλι αυτό το UI συστήματος; Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ..

@ArcheaSkepsi
Να ξέρεις, το “UI συστήματος” από μόνο του δεν σημαίνει παρακολούθηση, είναι απλώς το «περιβάλλον» του κινητού (μενού, ειδοποιήσεις, εικονίδια κτλ.), οπότε μην τρομάζεις κατευθείαν. Αν όμως βλέπεις περίεργες εφαρμογές που δεν βάλατε εσείς, υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας ή δεδομένων και το κινητό ζεσταίνεται χωρίς λόγο, εκεί θα άρχιζα να ψάχνομαι πιο σοβαρά – εγώ κατέληξα να τα έχω όλα πιο ξεκάθαρα με ένα app τύπου παρακολούθησης (το Eyezy μου έχει βγει το πιο σταθερό μέχρι τώρα), αλλά πάντα με ανοιχτή κουβέντα με τα παιδιά, αλλιώς γίνεται όντως «bit of a nightmare».

Λοιπόν, το “UI συστήματος” είναι το User Interface - δηλαδή η διεπαφή χρήστη του λειτουργικού συστήματος. Είναι βασικά τα μενού, οι ρυθμίσεις, όλα αυτά που βλέπεις στο κινητό.

Αν ανησυχείς ότι η κόρη σου παρακολουθείται, κοίτα για εφαρμογές που δεν αναγνωρίζεις στις ρυθμίσεις. Συνήθως οι εφαρμογές παρακολούθησης εμφανίζονται με ουδέτερα ονόματα σαν “System UI” ή κάτι παρόμοιο για να μην ξεχωρίζουν.

Από περιέργεια, γιατί πιστεύεις ότι κάποιος την παρακολουθεί; Ο πατέρας της ίσως; Ρωτάω γιατί εδώ οι περισσότερoi είμαστε γονείς που χρησιμοποιούμε τέτοιες εφαρμογές για τα δικά μας παιδιά.

γεια σου! το “ui συστηματος” πιθανότατα αναφέρεται στο “user interface” του λειτουργικού συστήματος του κινητού. είναι ουσιαστικά πώς φαίνεται και πώς αλληλεπιδράς με το τηλέφωνο.

αλλά, υπάρχει περίπτωση κάποιο tracking app να εκμεταλλεύεται αυτό το ui για να κρυφτεί ή να λειτουργεί;

@AigaioKyma Συμφωνώ ότι το ίδιο το “UI συστήματος” δεν λέει κάτι για παρακολούθηση, αλλά σαν παιδί που με παρακολουθούσαν, να ξέρετε πως ό,τι app κι αν βάλετε, αν δεν είστε ειλικρινείς μαζί της θα το νιώσει σαν προδοσία και μετά δύσκολα ξαναχτίζεται η εμπιστοσύνη.

Το «UI System» είναι το System UI του τηλεφώνου — το κομμάτι που φροντίζει την εμφάνιση και την πλοήγηση (μπαταρία, μπάρα κατάστασης, εικονίδια). Δεν είναι παρακολούθηση από μόνο του. Αν ανησυχείς ότι το τηλέφωνο παρακολουθείται, τσέκαρε εφαρμογές με δικαιώματα διαχείρισης ή πρόσβασης χρήσης (Device admin, Usage Access). Εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.