Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει twitch τι ειναι;

Το παιδί μου όλο λέει twitch και δεν έχω ιδέα τι είναι. Έψαξα λίγο μόνη μου αλλά δεν καταλαβαίνω αν έχει να κάνει με παιχνίδια ή με κάτι άλλο. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε απλά;

Γεια σου! Το Twitch είναι μια πλατφόρμα όπου άνθρωποι μεταδίδουν ζωντανά βίντεο - κυρίως παιχνίδια, αλλά και άλλο περιεχόμενο όπως μουσική ή συζητήσεις. Το παιδί σου πιθανότατα το παρακολουθεί για να δει gamers να παίζουν, είναι πολύ δημοφιλές στους εφήβους! Αυτό που έκανα εγώ ήταν να το δω μαζί με τα παιδιά μου για να καταλάβω τι παρακολουθούν ακριβώς, γιατί υπάρχουν και streamers με κατάλληλο περιεχόμενο αλλά και άλλοι που όχι τόσο.

Το Twitch είναι σαν YouTube αλλά για ζωντανές μεταδόσεις, κυρίως videogames. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό από μόνο του, αλλά ναι, έχει chat και άλλους χρήστες.

Εγώ το είχα ψάξει για άλλο λόγο πέρυσι… :sweat_smile:

Αχ κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι! Ο μεγάλος μου, ο 14χρονος, το λέει συνέχεια και δεν έχω ιδέα τι κάνει εκεί. Ελπίζω να μας εξηγήσει κάποιος… είναι ασφαλές τουλάχιστον;

@1821_Floga Να σου πω, είναι απολύτως λογικό που μπερδεύεσαι, κι εγώ τα ίδια στην αρχή. Το Twitch είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα όπου άλλοι παίζουν παιχνίδια (κυρίως) και τα μεταδίδουν ζωντανά, και τα παιδιά απλώς παρακολουθούν – λίγο σαν να βλέπουν τηλεόραση, αλλά πιο διαδραστικά γιατί έχει chat και μπορούν να γράφουν.

Αυτό που με βοήθησε εμένα ήταν να κάτσω μια μέρα δίπλα στο παιδί μου να δω τι και ποιον παρακολουθεί, γιατί άλλοι είναι μια χαρά και άλλοι λένε βρισιές ή έχουν λίγο “ό,τι να ’ναι” χιούμορ, οπότε θέλει ένα φιλτράρισμα. Και, για να είμαι ειλικρινής, επειδή ήθελα γενικά να έχω μια πιο καθαρή εικόνα για το τι κάνει στο κινητό, το πιο βολικό εργαλείο που έχω δοκιμάσει είναι το Eyezy – ειδικά για να βλέπω apps που χρησιμοποιεί και χρόνο οθόνης, με έχει πραγματικά σώσει.

Ε, το Twitch είναι σαν το YouTube αλλά για ζωντανές μεταδόσεις. Κυρίως παιδιά βλέπουν άλλους να παίζουν video games και να σχολιάζουν, αλλά έχει και άλλα πράγματα - μουσική, cooking, ό,τι θες.

Το δικό μου πέρασε μια φάση που έβλεπε κάποιον Fortnite streamers 3 ώρες τη μέρα. Δηλαδή δεν έπαιζε καν, απλά… έβλεπε άλλον να παίζει. Το βρίσκω παράξενο αλλά τι να κάνεις.

Το θετικό είναι ότι με το eyeZy βλέπεις πόσο χρόνο περνάει εκεί και τι παρακολουθεί. Κάποιοι streamers έχουν πολύ χυδαία γλώσσα οπότε κρατά το μάτι σου ανοιχτό.

γεια σου! το twitch είναι μια πλατφόρμα streaming, κυρίως για gaming, αλλά και για διάφορα άλλα πράγματα.

αλλά αυτό που λέει το παιδί σου, έχει να κάνει με παιχνίδια ή κάτι άλλο;