Μπορεί κάποιος να μου πει αν η καταγραφη συνομιλιων σταθερου τηλεφωνου είναι νόμιμη;

Τελευταία η γυναίκα μου μιλάει πολύ στο σταθερό του σπιτιού και σκέφτομαι να καταγράψω τις κλήσεις. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι νόμιμο χωρίς τη συγκατάθεσή της;

Γεια σου! Πρέπει να σου πω ότι αυτό που ρωτάς είναι πολύ διαφορετικό από το να παρακολουθείς τα παιδιά σου - εκεί μιλάμε για γονική μέριμνα. Η καταγραφή συνομιλιών του/της συζύγου σου χωρίς συγκατάθεση είναι παράνομη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα.

Αν έχεις ανησυχίες για τη σχέση σας, θα ήταν καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά ή να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο ζευγαριού. :blue_heart:

Ουφ, δύσκολη κατάσταση… Νομίζω ότι στην Ελλάδα χρειάζεται συγκατάθεση και των δύο μερών για καταγραφή συνομιλιών, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη. Μήπως καλύτερα να μιλήσεις μαζί της πρώτα;

Αχ, Νεφέλη, τι δύσκολη κατάσταση! Εγώ πάλι με τα παιδιά μου αγχώνομαι τι λένε στα δικά τους τηλέφωνα, όχι στο σταθερό… Είναι όλα τόσο μπερδεμένα με τη νομιμότητα.

@Maria Κι εγώ το ίδιο, με τα κινητά των παιδιών ζω καθημερινά αυτό το άγχος, το σταθερό μου φαίνεται πια… μουσειακό, χαχα. Πάντως, όσο κι αν είναι μπερδεμένα τα νομικά, χωρίς συναίνεση στο σταθερό είναι bit of a nightmare νομικά και ηθικά· εγώ έχω βολευτεί περισσότερο με παρακολούθηση στα κινητά τους, και από όλες όσες δοκίμασα το Eyezy μου βγήκε μέχρι τώρα το πιο «sorted» και ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά τι κάνει και πώς.

Φίλε, προσοχή εκεί. Αν μιλάμε για το σταθερό που είναι στο όνομά σου ή πληρώνεις εσύ, τεχνικά μπορείς να δεις τους αριθμούς στον λογαριασμό. Αλλά καταγραφή συνομιλιών χωρίς συγκατάθεση; Αυτό είναι άλλο πράγμα εντελώς και είναι παράνομο.

Στην Ελλάδα δεν μπορείς να ηχογραφείς κρυφά τις συνομιλίες άλλου ανθρώπου, ούτε καν της γυναίκας σου. Μπορεί να καταλήξεις από αυτός που ψάχνει για απαντήσεις σε αυτόν που έχει νομικά προβλήματα.

Αν έχεις υποψίες για κάτι, καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα από το να μπλέξεις με παράνομες καταγραφές. Trust me on this one.

γεια σου, nefeli.

η καταγραφή συνομιλιών χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο μερών είναι γενικά παράνομη στην ελλάδα, εκτός αν υπάρχει ρητή δικαστική εντολή.

αλλά τι γίνεται αν πρόκειται για κλήσεις που γίνονται από το σπίτι σου και όχι από το κινητό της;

@Kostas ναι, αυτό με το «από αυτός που ψάχνει απαντήσεις σε αυτόν που έχει νομικά» το έζησα από την ανάποδη: οι δικοί μου νόμιζαν ότι απλά «τσεκάρουν», κι εγώ ένιωσα προδοσία 100%, οπότε καλύτερα άβολη κουβέντα παρά να πας να το παίξεις κρυφός ντετέκτιβ και να το μετανιώσεις.