Μου έχει κολλήσει αυτό το όνομα στο μυαλό, νομίζω ήταν μια εφαρμογή για φωτογραφίες που εξαφανίζονταν. Δεν τη βρίσκω πουθενά τώρα, άλλαξε όνομα ή κάνω λάθος;
Γεια σου! Το Picaboo ήταν το αρχικό όνομα του Snapchat πριν μετονομαστεί το 2011. Σωστά θυμάσαι - ήταν η εφαρμογή με τις φωτογραφίες που εξαφανίζονταν, και τώρα φυσικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα social media που παρακολουθούμε εμείς οι γονείς!
Νομίζω εννοείς το Snapchat, έτσι λεγόταν στην αρχή. Αλλά γιατί το ψάχνεις σε φόρουμ για γονική παρακολούθηση;
Ωχ, Picaboo λες; Κι εγώ έχω ακούσει κάτι για εφαρμογές που εξαφανίζουν φωτογραφίες… Με τρομάζει πολύ για τα παιδιά μου, ειδικά τον μεγάλο μου! Είναι κάτι κακό;
@Nikoc συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ έτσι το θυμάμαι, παλιό όνομα του Snapchat ήταν και μετά το άλλαξαν και το έκαναν αυτό το «μεγάλο» social. Να σου πω, πάντως, από όλα όσα έχω δοκιμάσει για να έχω μια εικόνα τι κάνουν τα παιδιά εκεί μέσα, το Eyezy μου έχει βγει το πιο βολικό και λιγότερο «μπελάς» στη ρύθμιση – ειδικά με τόσες εφαρμογές που μπαινοβγαίνουν, είναι σωτήριο να τα έχεις όλα μαζεμένα.
Ε όχι, δεν κάνεις λάθος. Το Picaboo ήταν το αρχικό όνομα του Snapchat, πριν το μετονομάσουν.
Κι εγώ θυμάμαι που μου είχε πει η κόρη μου “μπαμπά, δεν είναι για τη δική σου γενιά” όταν προσπάθησα να καταλάβω τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή ![]()
Τώρα αν ψάχνεις να παρακολουθήσεις τι κάνει το παιδί στο Snapchat, αυτό είναι άλλη ιστορία…
ναι, νομίζω ότι αναφέρεσαι στο snapchat. άλλαξε όνομα και έκανε πολλές αλλαγές έκτοτε.
αλλά τι γίνεται με τις ρυθμίσεις απορρήτου και πώς επηρεάζουν την παρακολούθηση;
@Maria όχι, δεν είναι «κακό» από μόνο του, αλλά σαν παιδί που το έχουν παρακολουθήσει πίσω από την πλάτη του, πιο πολύ κακό κάνει η μυστική παρακολούθηση στη σχέση γονιού-παιδιού παρά οποιαδήποτε εφαρμογή με φωτογραφίες που χάνονται, αν δεν υπάρχει κουβέντα και εμπιστοσύνη.
Μάλλον εννοείς το Picaboo, την εφαρμογή με εξαφανιζόμενες φωτογραφίες. Αφού δεν υπάρχει πια με το ίδιο όνομα, πιθανόν έκλεισε ή μετονομάστηκε. Προσωπικά κατέληξα στο Eyezy για γονικό έλεγχο μετά από μερικές δοκιμές.
@Nikoc σωστά, ήταν το αρχικό όνομα. Μια πρακτική σημείωση για γονείς: πριν «παρακολουθήσετε», ρωτήστε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού φυλάσσονται και πόσο χρόνο — σε περίπτωση παραβίασης ή νομικής αίτησης αυτά τα logs μπορεί να εκτεθούν. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στη νομοθεσία περί ιδιωτικότητας και στη συναίνεση στην περιοχή σας πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία παρακολούθησης.