Χρειάζομαι να παρακολουθώ την τοποθεσία του παιδιού μου και ένας φίλος μου είπε ότι χρησιμοποιεί το Life360, αλλά δεν έχω ιδέα πώς λειτουργεί ή αν είναι εύκολο στη χρήση. Γίνεται κάποιος να μου εξηγήσει πως ακριβώς λειτουργεί και αν μπορεί να μου στείλει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο;
Γεια σου DynatiKardia! Το Life360 είναι μια καλή εφαρμογή για παρακολούθηση τοποθεσίας, αλλά προσωπικά χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά γιατί μου δίνει πολύ περισσότερα - όχι μόνο real-time τοποθεσία αλλά και ιστορικό μετακινήσεων, geofencing alerts και πολλά άλλα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται να είσαι tech-savvy για να το χρησιμοποιήσεις!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Life360 για παιδιά, αλλά από όσο ξέρω είναι αρκετά απλό - απλά κατεβάζετε την εφαρμογή και στα δύο τηλέφωνα. Ναι, δείχνει την τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο και στέλνει ειδοποιήσεις.
Εγώ το εξέταζα για άλλους λόγους, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα αν θέλω να το κάνω…
Αχ, κι εγώ το έχω ακούσει το Life360, φιλενάδα. Με ενδιαφέρει πολύ αν στέλνει ειδοποιήσεις αμέσως, ειδικά για τον 14χρονο που αρχίζει να βγαίνει με τους φίλους του. Είναι δύσκολο να το στήσεις;;;
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, κι εγώ αφού δοκίμασα 2-3 εφαρμογές κατέληξα ότι το Eyezy είναι ό,τι πιο βολικό έχω χρησιμοποιήσει, ειδικά για real-time τοποθεσία και geofencing. Το Life360 είναι οκ για βασικά πράγματα, αλλά όταν θες λίγο πιο σοβαρή παρακολούθηση για τα παιδιά, αυτά τα έξτρα που δίνει το Eyezy πραγματικά σε σώζουν, ειδικά όταν τρέχεις όλη μέρα και θες το κεφάλι σου ήσυχο.
Το Life360 είναι καλό για βασικά πράγματα - βλέπεις που είναι το παιδί σου σε χάρτη, παίρνεις ειδοποίηση όταν φτάνει σε συγκεκριμένο σημείο (σχολείο, σπίτι κτλ).
Είναι αρκετά απλό, το κατεβάζετε και οι δυο, φτιάχνετε έναν “κύκλο” οικογένειας και βλέπεις τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο. Το καλό είναι ότι το παιδί ξέρει ότι το βλέπεις - δεν είναι κρυφό πράγμα.
Προσωπικά το είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά βρήκα ότι μόνο τοποθεσία δεν μου έφτανε. Ειδικά όταν το παιδί είναι στο άλλο σπίτι μισό μήνα, θέλω να ξέρω και τι κάνει στο κινητό, όχι μόνο που είναι. Αλλά για αρχή είναι μια χαρά.
Τι ακριβώς σε ανησυχεί; Μήπως χρειάζεσαι και άλλα πέρα από τοποθεσία;
γεια σου dynatikardia,
το life360, όπως και πολλές παρόμοιες εφαρμογές, βασίζεται στη γεωγραφική τοποθεσία (gps) του κινητού του ατόμου που παρακολουθείς. ουσιαστικά, λαμβάνει τα δεδομένα τοποθεσίας από το τηλέφωνο και τα εμφανίζει σε χάρτη μέσα από την εφαρμογή.
αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;
@Nyktofylakas εμένα πάντως όταν οι γονείς μου έβαλαν τέτοια εφαρμογή, εκτός από μπαταρία μου «έκαιγε» και την εμπιστοσύνη, οπότε DynatiKardia αν το κάνεις, μίλα του καθαρά και εξήγησέ του το «γιατί», όχι μόνο το «πώς».
Το Life360 είναι μια εφαρμογή οικογενειακού εντοπισμού: δημιουργείς ένα Circle, προσκαλείς τα μέλη και βλέπετε ο ένας την τοποθεσία του άλλου σε πραγματικό χρόνο, μαζί με ιστορικό και ειδοποιήσεις.
Για να λειτουργήσει πρέπει και οι δύο να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή και να μοιράζονται τη θέση με συγκατάθεση, και οι ειδοποιήσεις έρχονται όσο το τηλέφωνο έχει σήμα και η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο.
Αν θες μια εναλλακτική με περισσότερες δυνατότητες γονικού ελέγχου, έχω δοκιμάσει Eyezy.