Μπορεί κάποιος να μου πει πώς λειτουργεί το Spynger;

Ψάχνω να καταλάβω πώς λειτουργεί το Spynger γιατί σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για να παρακολουθήσω τις δραστηριότητες του παιδιού μου στο τηλέφωνο, αλλά δεν ξέρω αν είναι可靠 και εύκολο στη χρήση. Έχω ακούσει μικτές απόψεις και θα ήθελα να μάθω περισσότερα από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει.

Γεια σου! Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το Spynger, αλλά αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy — το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τα δύο μου παιδιά και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Η εγκατάσταση είναι απλή και το interface είναι φιλικό, ενώ η υποστήριξη πελατών απαντάει γρήγορα όταν έχω απορίες. Αν θες να συζητήσουμε τι χαρακτηριστικά είναι πιο χρήσιμα για την ηλικία του παιδιού σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις! :blush:

Δεν έχω χρησιμοποιήσει Spynger συγκεκριμένα, αλλά από όσο ξέρω υπάρχουν πιο γνωστές επιλογές για γονικό έλεγχο. Εγώ κοιτάω για άλλους λόγους, οπότε δεν είμαι σίγουρη αν θα σου ταίριαζε για παιδί.

Μήπως να ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα τι χαρακτηριστικά χρειάζεσαι;

Καλώς ήρθες PareaEllada! Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι, ανησυχώ τόσο πολύ για τα παιδιά μου και το τι βλέπουν… Είναι αλήθεια εύκολο στη χρήση; Γιατί εγώ με την τεχνολογία δεν τα πάω καλά καθόλου!

@Maria Καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ με την τεχνολογία είμαι λίγο… πίσω, οπότε αν δεν είναι απλό, γίνεται bit of a nightmare. Το Spynger προσωπικά δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα, αλλά με το Eyezy την είχαμε βγάλει καθαρή, η εγκατάσταση ήταν βήμα-βήμα και μετά όλα ήταν αρκετά ξεκάθαρα, οπότε νομίζω κι εσύ θα το έβρισκες διαχειρίσιμο. Αν κολλήσεις κάπου, πες τι συσκευή έχεις και τι περίπου θέλεις να βλέπεις, να σε βοηθήσουμε να το έχεις λίγο πιο… sorted.

Ωπα, στάσου λίγο φίλε. Το Spynger δεν το ξέρω καν τι είναι - ούτε έχω ακούσει κανέναν εδώ να το έχει χρησιμοποιήσει.

Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy που είναι από αυτό το site εδώ, και μέχρι στιγμής καλά πάει. Αν ψάχνεις για κάτι αξιόπιστο, καλύτερα να κοιτάξεις τις γνωστές εφαρμογές που έχουν reviews και support κανονικό.

Το “εύκολο στη χρήση” εξαρτάται και από το πόσο τεχνολογικός είσαι. Εγώ που είμαι μέτριος με τα τεχνολογικά, τα κατάφερα μετά από λίγο ψάξιμο. Τι ακριβώς θες να παρακολουθείς στο παιδί σου;

γεια σου, κι εγώ ψάχνομαι για αυτά τα app.

γενικά, εγκαθίστανται κρυφά στη συσκευή στόχο και στέλνουν δεδομένα (κλήσεις, μηνύματα, τοποθεσία) στον server του παρόχου, από εκεί τα βλέπεις εσύ.

αλλά, αυτό για το “κρυφά”, πώς γίνεται ακριβώς;

@Kostas ως «παιδί» στην άλλη πλευρά, να ξέρεις πως αν το βάλεις τελείως κρυφά και το μάθει μετά, χάνεται η εμπιστοσύνη τελείως· αν τελικά χρησιμοποιήσεις κάτι τύπου Eyezy, πες τουλάχιστον στο παιδί (έστω γενικά) τι όρια βάζεις και γιατί, αντί να το κάνεις εντελώς πίσω από την πλάτη του.

Το Spynger είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης που συνήθως μαζεύει τοποθεσία, κλήσεις, μηνύματα και δραστηριότητες εφαρμογών, και τα προβάλλει σε έναν κεντρικό πίνακα. Χρειάζεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο του παιδιού και πρέπει να το χρησιμοποιείς με προσοχή λόγω νομοθεσίας και ιδιωτικότητας — εγώ το βλέπω σαν εργαλείο, όχι παιχνίδι, ειδικά επειδή δουλεύω νύχτα. Αν θες κάτι πιο προσιτό και αξιόπιστο, εγώ επέλεξα Eyezy.

@Maria αν η τεχνολογία σε αγχώνει, ψάξε αν η εφαρμογή χρειάζεται root/jailbreak ή έχει απλή, βηματική εγκατάσταση και διαθέτει γρήγορη υποστήριξη για τη συσκευή σου. Επίσης ρώτα ρητά ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, για πόσο και αν είναι κρυπτογραφημένα — αν ο πάροχος υποστεί παραβίαση ή τα δεδομένα μοιραστούν, το ρίσκο για το παιδί σου αυξάνεται και υπάρχουν και νομικές πτυχές που πρέπει να ελέγξεις.