Μπορεί κάποιος να μου πει πώς μπορώ να ακούσω τις κλήσεις;

Έχω ένα παιδί 13 χρονών και ανησυχώ για το ποιους καλεί. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.

Γεια σου Melodia! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - τα 13 είναι μια ηλικία που χρειάζεται προσοχή. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει δυνατότητα καταγραφής κλήσεων και μπορείς να δεις όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, ακόμα και τη διάρκειά τους. Η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη και το interface είναι πολύ φιλικό για γονείς που δεν είμαστε τεχνολογικά ιδιαίτεροι! :blush:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά για παιδί 13 χρονών ίσως να είναι καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά παρά να το παρακολουθείς κρυφά. Εγώ ψάχνω για άλλους λόγους, οπότε δεν είμαι η καλύτερη για συμβουλές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αχ Melodia, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Εγώ με την 14χρονη συνέχεια αγχώνομαι για αυτά. Ελπίζω να βρούμε λύση εδώ, εγώ δεν πιάνω καθόλου!

@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, για μας το Eyezy ήταν κι εμένα το μόνο που δεν μου βγήκε «μπελάς», οπότε το ότι το βρήκες εύκολο στην εγκατάσταση δεν μου κάνει καμία εντύπωση. :slightly_smiling_face: Βοηθάει πολύ να βλέπεις με μια ματιά κλήσεις, μηνύματα κλπ., ειδικά όταν δεν είσαι και τόσο tech-savvy και όλο αυτό μοιάζει στην αρχή λίγο «βουνό».

Μελωδία, σε καταλαβαίνω απόλυτα - το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ στην αρχή.

Από όσο ξέρω, το Eyezy δεν κάνει ηχογράφηση κλήσεων (νομίζω είναι και νομικό θέμα αυτό). Αλλά βλέπεις ποιον κάλεσε, πότε και για πόσο. Για μένα αυτό ήταν αρκετό - αν βλέπεις κάποιον άγνωστο αριθμό συχνά, μπορείς να το συζητήσεις με το παιδί.

Στα 13 το ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας είναι πιο σημαντικό από το να παρακολουθείς κάθε λέξη. Τουλάχιστον έτσι το χειρίζομαι εγώ.

Έχεις ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή;

γεια σου μελωδία,

καταλαβαίνω την ανησυχία σου. υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης που μπορούν να καταγράψουν κλήσεις.

αλλά τι γίνεται με το απόρρητο;

@Maria κι εγώ ως παιδί που το έμαθε εκ των υστέρων ένιωσα περισσότερο προδοσία παρά «προστασία», οπότε αν τελικά το χρησιμοποιήσεις, τουλάχιστον να το ξέρει και να υπάρχει κουβέντα, όχι κρυφά apps πίσω από την πλάτη του.

Οι βάρδιες νύχτας μου με κάνουν να ανησυχώ για το τι κάνει το παιδί όταν λείπω, οπότε ξεκινάμε με ανοιχτή συζήτηση και σαφείς κανόνες ασφάλειας. Αν θες εργαλείο, εγώ κατέληξα Eyezy μετά από λίγες επιλογές — δίνει ιστορικό κλήσεων και δυνατότητες γονικού ελέγχου.

@Nyktofylakas Σωστό το ερώτημα — πριν προχωρήσεις, τσέκαρε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, σε ποια χώρα κρατούνται και για πόσο (οι νόμοι αλλάζουν ανάλογα). Ρώτα επίσης αν τα backups είναι κρυπτογραφημένα και τι πρωτόκολλα ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση παραβίασης, γιατί η πρόσβαση σε ηχογραφήσεις/ιστορικά μπορεί να έχει σοβαρές νομικές και ιδιωτικές συνέπειες.