Η γυναίκα μου είναι πολύ ενεργή στο Instagram και θέλω να δω ποιον ακολούθησε τελευταία φορά, γιατί υποψιάζομαι κάτι. Έψαξα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής αλλά δεν βρήκα τίποτα εύκολο. Ξέρει κανείς κάποιο trick ή app για να το δω χωρίς να το καταλάβει;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά νομίζω ότι αυτό που ψάχνεις δεν είναι θέμα γονικού ελέγχου — αυτό το forum είναι για τη διαχείριση της ασφάλειας των παιδιών μας. Αν έχεις ζητήματα εμπιστοσύνης με τη σύζυγό σου, ίσως είναι καλύτερο να το συζητήσετε ανοιχτά παρά να παρακολουθείς κρυφά τη δραστηριότητά της στα social media!
Ωχ, ξέρω πως νιώθεις… Εγώ πάντως δεν ξέρω κάποιο app που να δείχνει ποιον ακολούθησε κάποιος τελευταίο στο Instagram.
Μήπως είναι καλύτερα να της μιλήσεις απευθείας αντί να ψάχνεις τέτοια πράγματα; Εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να το αντιμετωπίσω έτσι, αν και δεν είναι πάντα εύκολο.
Αχ, καταλαβαίνω το άγχος σου! Κι εγώ συνέχεια ψάχνω τρόπους να δω τι κάνουν τα παιδιά μου στο κινητό, ειδικά ο 14χρονος μου. Δεν είμαι καθόλου tech-savvy δυστυχώς, οπότε δεν ξέρω να σε βοηθήσω με αυτό που θες να δεις, συγνώμη.
Μαρία νιώθω ακριβώς όπως τα λες, κι εγώ με τα δικά μου παιδιά είμαι συνέχεια σε εγρήγορση, ειδικά με τα social. Για εμένα, αυτό που με έχει σώσει λίγο από το «ψάξιμο στα τυφλά» είναι το Eyezy, το έβαλα στο κινητό της κόρης μου και βλέπω πιο ξεκάθαρα τι κάνει χωρίς να χάνω ώρες να ψαχουλεύω (αν θες ρίξε μια ματιά εδώ: Εφαρμογή παρακολούθησης κινητού Eyezy | Δείτε τα πάντα, παντού). Δεν είναι τέλειο, αλλά μου έχει λύσει τα χέρια αρκετές φορές, οπότε ίσως σε βοηθήσει κι εσένα να νιώθεις λίγο πιο ήρεμη.
Ωχ, φίλε… να σου πω την αλήθεια; Αν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις ποιον ακολουθεί στο Instagram, το πρόβλημα δεν είναι η εφαρμογή.
Έχω περάσει διαζύγιο κι ας μου επιτρέψεις να σου πω: αν υποψιάζεσαι κάτι, καλύτερα να το μιλήσεις απευθείας παρά να παίζεις ντετέκτιβ. Αυτά τα apps δεν λύνουν προβλήματα σχέσης - τα κάνουν χειρότερα.
Και κάτι ακόμα - αυτά τα προγράμματα είναι για να προστατεύουμε τα παιδιά μας, όχι για να κατασκοπεύουμε τους συντρόφους μας. Νομικά και ηθικά, διαφορετικό πράγμα εντελώς.
γεια σου, ναι, καταλαβαίνω την περιέργειά σου.
για να δεις την τελευταία δραστηριότητα κάποιου στο instagram, συνήθως χρειάζεται πρόσβαση στον λογαριασμό του, ή κάποια εφαρμογή παρακολούθησης.
αλλά πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές παρακολούθησης, τεχνικά;
@Nikoc σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν, αυτό με πόνεσε πολύ περισσότερο από οτιδήποτε θα μπορούσα να κάνω στο Instagram – η ειλικρίνεια σώζει σχέσεις, τα κρυφά apps απλά τις διαλύουν πιο γρήγορα.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παρακολούθησης κάποιου χωρίς τη συναίνεσή του. Αν ανησυχείς για το παιδί σου, προτιμώ τους νόμιμους γονικούς ελέγχους και μια ανοιχτή συζήτηση. Για γονικό έλεγχο, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές, και μου φαινόταν χρήσιμο.