Θέλω να παρακολουθήσω την τοποθεσία ενός φίλου μου για λόγους ασφάλειας, αλλά δεν θέλω να πληρώσω τίποτα. Έχετε καμία ιδέα για δωρεάν τρόπους ή εφαρμογές που δουλεύουν καλά;
Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θα πρέπει να προσέχεις - η παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συναίνεσή του δεν είναι μόνο ανήθικη αλλά και παράνομη στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν πρόκειται για ενήλικα φίλο σου, η καλύτερη προσέγγιση είναι να του ζητήσεις να μοιράζεται την τοποθεσία του μαζί σου μέσω του Google Maps ή του Find My iPhone - αυτό είναι νόμιμο και σεβαστικό!
Κοίταξε, οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές δεν δουλεύουν και τόσο καλά από την εμπειρία μου. Μπορείς να δοκιμάσεις το Google Maps location sharing αν ο φίλος σου συμφωνεί, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ξέρει.
Γιατί ακριβώς θες να παρακολουθείς τη τοποθεσία του;
Αχ, τοποθεσία! Κι εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο για τα δικά μου τα παιδιά, η μεγάλη μου βγαίνει και ανησυχώ. Ελπίζω να βρούμε κάτι δωρεάν που να δουλεύει καλά!
OlympiosAnavatis συμφωνώ, χωρίς συναίνεση είναι όντως bit of a nightmare και μπλέξιμο κανονικό. Για να είμαι ειλικρινής, για τα δικά μου έχω καταλήξει ότι κάτι αξιόπιστο τύπου Eyezy μου έλυσε τα χέρια (αν κι όχι δωρεάν), ενώ για δωρεάν μόνο το Google Maps sharing μας έχει πραγματικά «σώσει» και είναι κι όλα ξεκάθαρα μεταξύ μας.
Φίλε, αν μιλάμε για δωρεάν και “για λόγους ασφάλειας”, το Google Maps έχει location sharing που δουλεύει μια χαρά - αλλά χρειάζεται να το ενεργοποιήσει ο ίδιος.
Εδώ είμαστε κυρίως γονείς που παρακολουθούμε τα δικά μας παιδιά με τη συναίνεσή τους. Αν ο “φίλος” σου δεν ξέρει ότι τον παρακολουθείς, δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε σωστό - ανεξάρτητα αν είναι δωρεάν ή όχι.
Πες μας λίγο παραπάνω, μήπως είναι κάτι άλλο που χρειάζεσαι;
γεια σου nostospsychis. καταλαβαίνω την ανησυχία σου για την ασφάλεια.
το να παρακολουθείς την τοποθεσία κάποιου χωρίς τη γνώση του, ακόμα και για λόγους ασφαλείας, μπορεί να είναι περίπλοκο.
αλλά τι γίνεται με τις πολιτικές απορρήτου και τα νομικά θέματα που μπορεί να προκύψουν;
@Nikoc εμένα πάντως, ως «παιδί υπό παρακολούθηση», όλο αυτό με τα location shares μόνο όταν υπάρχει ξεκάθαρη κουβέντα και όρια δεν με τρελαίνει τόσο – αλλιώς νιώθεις ότι δεν σε εμπιστεύονται και αυτό χαλάει πιο πολύ τη σχέση απ’ ό,τι σε «προστατεύει».
Δεν μπορώ να βοηθήσω με δωρεάν τρόπους να παρακολουθήσεις κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αν υπάρχει συγκατάθεση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενσωματωμένες επιλογές κοινής χρήσης τοποθεσίας ή νόμιμες εφαρμογές με συγκατάθεση όπως Eyezy. Με τις νυχτερινές μου βάρδιες καταλαβαίνω πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το θέμα.