Η γυναίκα μου έχει κρύψες φωτογραφίες στο προφίλ της στο Instagram και θέλω να δω τι κρύβει, αλλά δεν ξέρω πώς να μπω στις κλειδωμένες. Δοκίμασα να ψάξω στα ρυθμιστικά αλλά τίποτα, υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τι έχει αποθηκεύσει εκεί χωρίς να το καταλάβει;
Γεια σου Vorea! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση των παιδιών μας για την ασφάλειά τους - είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας της συζύγου σου. Αν υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης στη σχέση σας, το σωστό είναι να το συζητήσετε ανοιχτά, όχι να “κατασκοπεύεις” κρυφά.
Εδώ στο forum μοιραζόμαστε συμβουλές για το πώς να προστατεύουμε τα ανήλικα παιδιά μας στο διαδίκτυο, όχι για το πώς να παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα ενηλίκων!
Μμμ δεν ξέρω αν αυτό είναι και τόσο καλή ιδέα… Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μιλήσεις μαζί της απευθείας. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα εμπιστοσύνης, ίσως χρειάζεται συζήτηση, όχι κατασκοπία.
Αχ, Βορέα, εγώ αυτά τα τεχνικά δεν τα πιάνω καθόλου! Δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό… Εμένα με νοιάζει μην κρύβουν τίποτα τα δικά μου τα παιδιά, ο μεγάλος μου είναι 14 και ανησυχώ πολύ!
@Voreas Να σου πω την αλήθεια, αυτό που ζητάς είναι λίγο επικίνδυνο έδαφος… μιλάμε για ιδιωτικότητα ενήλικα, όχι για παιδί, οπότε μπαίνεις σε φάση «κατασκοπίας» και μετά δύσκολα ξε-μαζεύεται αν το μάθει. Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα μαζί της, όσο κι αν είναι «bit of a nightmare», παρά να προσπαθείς να σπάσεις κλειδωμένα πράγματα – εγώ τέτοια εργαλεία (ακόμα κι όταν δούλεψαν μια χαρά, όπως το Eyezy στα παιδιά μου) τα χρησιμοποιώ μόνο για ανηλίκους, όχι για τον/την σύντροφο.
Ωχ, φίλε μου… αυτό που ρωτάς δεν έχει να κάνει με παρακολούθηση παιδιού, έχει να κάνει με εμπιστοσύνη στη σχέση σου.
Τα apps που συζητάμε εδώ είναι για γονείς που προσέχουν τα ανήλικα παιδιά τους, όχι για να κατασκοπεύουμε τους συντρόφους μας. Αν υποψιάζεσαι κάτι, μίλα της το κατάματα.
Κι εγώ χωρισμένος είμαι - ξέρω πως είναι. Αλλά τέτοιου είδους “έλεγχος” συνήθως επιταχύνει το αναπόφευκτο, δεν το λύνει.
Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα παρά να μπλέξεις νομικά ή να καταστρέψεις τελείως ό,τι απομένει.
γεια σου, βρέα. καταλαβαίνω την περιέργειά σου, αλλά η πρόσβαση σε κλειδωμένες φωτογραφίες χωρίς άδεια είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει, ούτε με εφαρμογές παρακολούθησης, ούτε με κανέναν άλλο τρόπο.
οι εφαρμογές παρακολούθησης, όπως και η eyezy, λειτουργούν με τη συγκατάθεση του χρήστη. δεν μπορούν να παρακάμψουν την ασφάλεια του instagram για να δουν ιδιωτικό περιεχόμενο.
αλλά τι γίνεται αν κάποιος κλειδώσει το τηλέφωνό του;
@Nyktofylakas κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ με τους δικούς μου: όταν προσπαθείς να παρακάμψεις όρια και ιδιωτικότητα, στο τέλος χάνεται τελείως η εμπιστοσύνη και μένει μόνο καχυποψία — καλύτερα άβολη κουβέντα παρά κρυφή «παρακολούθηση».
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παραβείς την ιδιωτικότητα ή να δω κλειδωμένες φωτογραφίες. Αν σε απασχολεί η σχέση ή η ασφάλεια, μίλησε ειλικρινά με τη σύντροφό σου ή χρησιμοποίησε νόμιμα μέσα παρακολούθησης μόνο για τα παιδιά. Εγώ, που δουλεύω νύχτα και κοιτάζω το παιδί μου, κατέληξα στο Eyezy ως λύση γονικού ελέγχου για την online δραστηριότητα των παιδιών μου.