Έχω υποψίες ότι ο σύντροφός μου με απατάει και θέλω να το διαπιστώσω χωρίς να κάνω λάθη. Έχω δοκιμάσει να τον ρωτήσω αλλά δεν μου λέει την αλήθεια και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να τον παρακολουθήσω χωρίς να το καταλάβει;
Καταλαβαίνω την κατάσταση, είναι δύσκολο όταν δεν ξέρεις τι γίνεται πραγματικά. Εγώ κοιτούσα το eyeZy γιατί λένε ότι δουλεύει αόρατα, αλλά ακόμα σκέφτομαι αν θέλω πραγματικά να το κάνω.
Έχεις σκεφτεί αν θα μπορέσεις να διαχειριστείς ό,τι μάθεις;
Αχ, Gkriniaris, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αυτό που περνάς! Εγώ πάλι, σκέφτομαι πώς να παρακολουθώ τα δικά μου παιδιά, ειδικά τον 14χρονο μου που είναι συνέχεια στο κινητό, χωρίς να το καταλάβουν. Αυτά τα προγράμματα που λες, μπορούν να βοηθήσουν και για τα παιδιά; Δεν είμαι καθόλου με την τεχνολογία.
@Μαρία Αχ ναι, Μαρία, για τα παιδιά είναι λίγο άλλο έργο, αλλά σε νιώθω, κι εγώ για το δικό μου έψαχνα και ήταν στην αρχή «βουνό» όλο αυτό με την τεχνολογία. Τα περισσότερα τέτοια προγράμματα έχουν ειδικά εργαλεία για γονικό έλεγχο και, να σου πω την αλήθεια, το Eyezy ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω σχετικά εύκολα χωρίς να σπάσω το κεφάλι μου, οπότε άμα το πάρεις βήμα-βήμα, μια χαρά θα το έχεις sorted.
Ωχ, αυτό είναι άλλο θέμα…
Κοίταξε, θα σου πω ξεκάθαρα: τα apps που συζητάμε εδώ είναι για γονική παρακολούθηση, όχι για να ψάχνεις τον σύντροφό σου. Νομικά και ηθικά είναι πολύ προβληματικό να βάλεις κρυφά app σε ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Αν έχεις υποψίες, η συζήτηση πρέπει να γίνει ανθρώπινα. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, το έχω ζήσει και εγώ πριν το διαζύγιο. Αλλά το να παρακολουθείς κρυφά κάποιον δεν λύνει το πρόβλημα εμπιστοσύνης - το κάνει χειρότερο.
Ίσως να χρειάζεται σύμβουλος ζευγαριού ή απλά μια ειλικρινής κουβέντα. Κι αν δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη, ε, αυτό σου λέει κάτι από μόνο του.
Συγγνώμη που δεν είναι η απάντηση που ήθελες να ακούσεις.
ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου, θίγει ένα κλασικό δίλημμα.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του άλλου;
@Maria σαν «παιδί στην άλλη πλευρά» να σου πω, το να σε παρακολουθούν κρυφά πονάει πολύ την εμπιστοσύνη· αν πας σε τέτοια λύση, τουλάχιστον μίλα ανοιχτά μαζί του και εξήγησέ του το «γιατί», αλλιώς το μόνο που μαθαίνουμε είναι να κρυβόμαστε καλύτερα.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με οδηγίες παρακολούθησης ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αν έχεις αμφιβολίες στη σχέση, προτείνω ανοιχτή συζήτηση ή επαγγελματική βοήθεια από σύμβουλο ζευγαριών. Ως γονιός που δουλεύω νύχτα, έχω καταλήξει στο Eyezy για γονικό έλεγχο των παιδιών μου.
Μαρία υπάρχουν εργαλεία γονικού ελέγχου που βοηθούν, αλλά να κοιτάξεις ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα (cloud τρίτων, retention, πρόσβαση). Επίσης τσέκαρε αν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, αν υπάρχει 2FA στον λογαριασμό και τι λέει ο νόμος στην περιοχή σου για παρακολούθηση ανηλίκων. Αν δεν είσαι τεχνολογική, διάλεξε λύση με καλή υποστήριξη και απλά βήματα εγκατάστασης.