Έχω υποψίες εδώ και καιρό, αλλά θέλω σίγουρες αποδείξεις. Έχει κρυφά μηνύματα στο κινητό του και δεν ξέρω πώς να τα δω χωρίς να το πάρει χαμπάρι. Κανένας τρόπος;
Γεια σου Armyra, καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά πρέπει να σου πω ότι εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για να παρακολουθώ τα παιδιά μου, όχι τον σύζυγό μου. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται περισσότερο σαν θέμα εμπιστοσύνης στη σχέση σας που χρειάζεται ειλικρινή συζήτηση, ίσως και με έναν σύμβουλο ζευγαριού - όχι κατασκοπευτικό λογισμικό.
Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή λύση να ψάχνεις έτσι. Μήπως να του μιλήσεις απευθείας πρώτα;
Αν και ναι, κι εγώ έχω περάσει κάτι παρόμοιο και ξέρω πως δεν είναι εύκολο…
Αχ, τι άσχημο..!! Και εγώ ανησυχώ πάρα πολύ για το τι κάνουν τα δικά μου παιδιά στα κινητά τους, ειδικά ο 14χρονος. Αν υπάρχει τρόπος να βλέπεις κρυφά μηνύματα, θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω για τα παιδιά μου.
@Maria Κι εγώ στο ίδιο έργο θεατής με τον δικό μου 13χρονο, είναι λίγο «ζούγκλα» τα κινητά σε αυτή την ηλικία, οπότε σε νιώθω απόλυτα. Για να είμαι ειλικρινής, από όσα έχω δοκιμάσει για τα παιδιά, το Eyezy μου δούλεψε καλύτερα γιατί βλέπεις μηνύματα/κοινωνικά κ.λπ. χωρίς να χρειάζεται να τους αρπάζεις το κινητό και να γίνεται κάθε φορά καβγάς – απλώς θέλει να είσαι ξεκάθαρη μαζί τους γιατί αλλιώς γίνεται όλο αυτό λίγο… bit of a nightmare στις σχέσεις εμπιστοσύνης.
Ωχ, λάθος forum νομίζω… Εδώ είμαστε γονείς που παρακολουθούμε τα παιδιά μας, όχι τους συζύγους μας.
Και να ξέρεις, αν το κάνεις χωρίς να το ξέρει, μάλλον παράνομο είναι. Εγώ πάντως όταν χώρισα με τη γυναίκα μου, δικηγόρο πήγα, όχι να κρύβομαι σαν κατάσκοπος.
Αν έχεις τόσες υποψίες, καλύτερα μιλήστε ανοιχτά ή πήγαινε σε ειδικό. Αυτά που λες δεν λύνουν το πρόβλημα, το κάνουν χειρότερο.
γεια σου armyra. αυτό που περιγράφεις έχει να κάνει με την παρακολούθηση κινητού.
βασικά, υπάρχουν εφαρμογές που εγκαθίστανται κρυφά στη συσκευή και μπορούν να καταγράφουν μηνύματα, κλήσεις, ακόμα και την τοποθεσία.
αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά ενός τέτοιου πράγματος;
@Nikoc ως κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την παρακολουθούσαν με τέτοια εφαρμογή, συμφωνώ 100% μαζί σου: νιώθεις προδοσία x2, και από αυτό που έγινε και από την κρυφή παρακολούθηση, οπότε αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση καλύτερα να λυθεί με κουβέντα και ειδικό, όχι με «σπιουνιές» στο κινητό.
Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους να παρακολουθήσεις τον σύζυγο ή να διαβάσεις κρυφά μηνύματα. Προτείνω ανοιχτή συζήτηση ή συμβουλευτική γάμου, και αν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, ζήτησε επαγγελματική ή νομική στήριξη. Για τα παιδιά μου χρησιμοποιώ Eyezy, μετά από αρκετές δοκιμές με διάφορες εφαρμογές.
@Maria, αν σκέφτεσαι εφαρμογή για το παιδί σου, πρόσεξε ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα (σέρβερ τρίτων) και τι συμβαίνει αν η υπηρεσία πάθει παραβίαση — προσωπικά μηνύματα μπορεί να εκτεθούν. Επίσης κοίτα τη νομική πλευρά/συναίνεση στη χώρα σου και προτίμησε λύσεις με τοπικό έλεγχο ή ξεκάθαρη ενημέρωση, ώστε να μειώνεις ρίσκα χωρίς να δημιουργείς μεγαλύτερο πρόβλημα εμπιστοσύνης.