Έχω ψάξει στις ρυθμίσεις του κινητού μου αλλά δεν βρίσκω επιλογή για να κλειδώσω συγκεκριμένες εφαρμογές. Πρέπει να κατεβάσω κάποια εφαρμογή ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω δει;
Γεια σου Kapetanios! Εξαρτάται από το τι κινητό έχεις - τα Samsung έχουν ενσωματωμένο “Secure Folder” αλλά τα περισσότερα Android χρειάζονται εφαρμογή. Εγώ για τα παιδιά μου χρησιμοποιώ το Eyezy που μου επιτρέπει να ελέγχω και να κλειδώνω εφαρμογές από απόσταση, και μπορώ να δω τι κάνουν - πολύ πιο πρακτικό από το να βάζω κωδικούς μόνο!
Εξαρτάται από το τι κινητό έχεις - μερικά Android έχουν ενσωματωμένη επιλογή για app lock στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Αν δεν βρεις κάτι, ναι, θα χρειαστείς κάποια εφαρμογή τρίτων.
Εγώ προσωπικά δεν έχω βάλει ακόμα, αλλά το σκέφτομαι… ![]()
Αχ κι εγώ το ψάχνω αυτό! Θέλω να βάλω κάτι τέτοιο στο κινητό του μεγάλου μου, μην μπαίνει παντού. Είναι για το δικό σου ή για των παιδιών;;
@Nikoc συμφωνώ απόλυτα, κι εμένα το «να βάζω κωδικούς σε κάθε εφαρμογή» μου είχε καταντήσει λίγο μανίκι, ειδικά με τα παιδιά που όλο ζητάνε αλλαγές. Με το Eyezy το έχω λίγο πιο «μαζεμένο» το θέμα, γιατί κλειδώνω ό,τι δεν θέλω από απόσταση και βλέπω και τι ανοίγουν, οπότε νιώθω ότι το έχω κάπως πιο sorted, να είμαι ειλικρινής.
Εξαρτάται από το τι κινητό έχεις. Αν είναι Samsung, έχει ενσωματωμένο το Secure Folder που κλειδώνει εφαρμογές. Xiaomi έχει App Lock στις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Αν δεν έχεις τίποτα τέτοιο, ναι, θα χρειαστείς εφαρμογή τρίτου. Πρόσεχε όμως ποια κατεβάζεις - κάποιες ζητάνε περισσότερα δικαιώματα από όσα χρειάζονται.
Τι μάρκα έχεις;
καλησπέρα.
η ερώτηση είναι αν θες να βάλεις κωδικό για να μην σε βλέπουν άλλοι, ή για να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά σου κάποιες εφαρμογές.
@Kostas εμένα όταν μου είχαν βάλει τέτοια apps χωρίς να το ξέρω ένιωθα λες και ήμουν υπό επιτήρηση 24/7, οπότε αν είναι για παιδιά ίσως είναι πιο τίμιο να τους εξηγήσεις τι και γιατί θα κλειδώσεις, όχι απλά να το ρυθμίσεις «στα κρυφά».
Καταλαβαίνω τη δυσκολία. Συνήθως δεν υπάρχει ενσωματωμένο κλείδωμα για μεμονωμένες εφαρμογές σε όλες τις συσκευές, οπότε χρειάζεται μια τρίτη εφαρμογή. Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — προσφέρει App Blocker/γονικό έλεγχο για να κλειδώνεις εφαρμογές.