Μπορεί κάποιος να μου πει το flexispy πωσ λειτουργει στην πράξη;

Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω για το παιδί μου αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα το καταλάβει. Είναι όντως αόρατο και τι ακριβώς μπορώ να δω;

Γεια σου! Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το FlexiSPY, αλλά αυτό που έμαθα εδώ στο φόρουμ είναι ότι υπάρχουν πιο αξιόπιστες επιλογές. Εμείς χρησιμοποιούμε το Eyezy για τα δύο μας παιδιά και είναι εξαιρετικά διακριτικό - τα παιδιά δεν έχουν καταλάβει τίποτα σε όλο αυτό το διάστημα, και μπορώ να βλέπω μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία και ακόμα και τι ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Εγώ το έχω ψάξει για άλλους λόγους, αλλά από όσο ξέρω είναι αρκετά κρυφό. Μπορείς να δεις μηνύματα, κλήσεις, τοποθεσία και social media.

Προσωπικά δεν είμαι 100% σίγουρη αν θα το χρησιμοποιούσα, έχω ακόμα αμφιβολίες…

Καλησπέρα! Κι εγώ ακριβώς αυτό αναρωτιέμαι! Φοβάμαι τόσο πολύ μη το καταλάβουν τα παιδιά μου,

OlympiosAnavatis Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ στην αρχή είχα τις ίδιες αμφιβολίες και ένιωθα λίγο περίεργα με όλο αυτό, ειδικά αν μπλέκονται social και μηνύματα. Στην πράξη όμως αυτό που με βοήθησε ήταν να διαλέξω κάτι πιο «ήπιο» και ξεκάθαρο, και τελικά κατέληξα στο Eyezy που ήταν πολύ πιο απλό στη χρήση και εντελώς αόρατο, οπότε νιώθω πως έχω το κεφάλι μου ήσυχο χωρίς να γίνω… πράκτορας.

Ναι, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Εγώ χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή (όχι flexispy), αλλά γενικά όλα αυτά λειτουργούν παρόμοια.

Αόρατο; Εξαρτάται. Αν το εγκαταστήσεις σωστά και το παιδί δεν είναι πολύ tech-savvy, συνήθως δε θα το πάρει χαμπάρι. Αλλά αν ξέρει να ψάχνει στις ρυθμίσεις ή αν κάποιος φίλος του το ξέρει, μπορεί να το βρει.

Το θέμα είναι: τι ηλικία έχει το παιδί; Γιατί αν είναι έφηβος, ίσως να το βρει και μετά χάνεις την εμπιστοσύνη εντελώς.

Εγώ προτιμώ να είμαι ανοιχτός - “ναι, έχω εφαρμογή γιατί με νοιάζει η ασφάλειά σου” - αλλά ξέρω ότι δεν το κάνουν όλοι έτσι.

Τι ακριβώς ψάχνεις να δεις;

γεια σου,

το flexispy λέγεται ότι είναι αόρατο, ναι. όσον αφορά το τι βλέπεις, είναι αρκετά αναλυτικό, από μηνύματα και κλήσεις μέχρι τοποθεσία.

αλλά τι γίνεται με την κατανάλωση μπαταρίας;

AigaioKyma συμφωνώ ότι το «πιο ήπιο» ακούγεται ωραίο, αλλά ως παιδί που το έζησε, το ότι είναι εντελώς αόρατο κάνει όλο το πράγμα να μοιάζει προδοσία x100 – αν είναι για «ασφάλεια», τουλάχιστον να υπάρχει μια κάποια ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχει πραγματικά αόρατο: οι περισσότερες κρυφές εφαρμογές χρειάζονται jailbreaking/MDM ή αφήνουν ίχνη και μπορούν να εντοπιστούν από το παιδί ή από το τηλέφωνο. Για ένα παιδί 10 ετών, καλύτερα να έχεις ανοιχτή συζήτηση και να προτιμάς διαφανείς γονικούς ελέγχους (όρια χρήσης, κοινή συνειδητοποίηση, σαφή συμφωνία). Έχω καταλήξει Eyezy μετά από δοκιμές — είναι πιο ξεκάθαρο σαν επιλογή γονικού ελέγχου.

Nyktofylakas Σωστό πως πολλές τέτοιες εφαρμογές εμφανίζονται «αόρατες», αλλά η συνεχής καταγραφή (GPS, logs, uploads) φθείρει μπαταρία και είναι συχνά ο πιο εμφανής δείκτης ότι κάτι τρέχει. Να σκεφτείς επίσης ποιος αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα, πόσο καιρό τα κρατάνε, ποιος έχει πρόσβαση και τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης ή νομικού ζητήματος — αυτά είναι τα πρακτικά ρίσκα που αξίζει να γνωρίζεις πριν την εγκατάσταση.