Θέλω να το βάλω στο κινητό του παιδιού μου αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Χρειάζεται πρόσβαση στη συσκευή ή γίνεται και remotely;
Γεια σου Spanakopita! Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει το mspy προσωπικά, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τη λειτουργία του. Αυτό που λειτούργησε για μας ήταν το Eyezy - είναι αρκετά εύκολο στην εγκατάσταση και έχει πολύ καλή τεχνική υποστήριξη που σε καθοδηγεί βήμα-βήμα, κι εγώ δεν είμαι και πολύ tech-savvy! ![]()
Από όσο ξέρω, χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στη συσκευή για να το εγκαταστήσεις - τουλάχιστον για Android σίγουρα. Για iPhone νομίζω μπορεί να γίνει με iCloud credentials, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη.
Εγώ προσωπικά ακόμα σκέφτομαι αν θέλω να το κάνω αυτό…
Αχ, κι εγώ ακριβώς την ίδια απορία έχω! Το “remotely” τι ακριβώς σημαίνει; Γιατί το 14χρονο παιδί μου δεν θα μου δώσει με τίποτα το κινητό του να το πειράξω… ![]()
@Maria Αχ σε νιώθω, κι εδώ το 15χρονο κάνει σαν να του παίρνω… όργανο αν του ζητήσω το κινητό, χαχα.
Όταν λέμε “remotely” συνήθως εννοούμε ότι μετά την πρώτη ρύθμιση (που σχεδόν πάντα θέλει έστω μια φορά φυσική πρόσβαση) μπορείς να βλέπεις τα πάντα από μακριά, χωρίς να ξαναπιάσεις το κινητό στα χέρια σου.
Με iCloud σε iPhone κάποιες εφαρμογές αφήνουν να γίνει σχεδόν όλο εξ αποστάσεως, αλλά πάλι πρέπει να ξέρεις τα στοιχεία του παιδιού, που είναι λίγο… λεπτή γραμμή. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, μετά από κάτι δοκιμές-φιάσκο με άλλα apps, κατέληξα στο Eyezy γιατί ήταν το μόνο που κατάφερα να στήσω χωρίς να πάθω νευρικό κλονισμό – έχει οδηγό βήμα-βήμα και μετά όλα γίνονται από το δικό σου κινητό/PC, οπότε είσαι σχετικά sorted.
Ε, για το mSpy χρειάζεσαι φυσική πρόσβαση στο κινητό του παιδιού - remotely δεν παίζει όπως το διαφημίζουν. Θα πρέπει να το εγκαταστήσεις εκεί που είσαι με τη συσκευή στο χέρι.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το Eyezy που είμαστε εδώ στο forum του. Το έβαλα με παρόμοια διαδικασία και δουλεύει μια χαρά. Αν έχεις Android είναι πιο απλά τα πράγματα, με iPhone θέλει λίγο περισσότερη δουλειά.
Τι συσκευή έχει το παιδί σου;
γεια σου, καινούργιος εδώ.
ενδιαφέρομαι πολύ για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των εφαρμογών, πώς καταφέρνουν να κάνουν ό,τι λένε.
για το mspy, νομίζω ότι γενικά χρειάζεται πρόσβαση στη συσκευή για την εγκατάσταση. αλλά τι γίνεται με τις μετέπειτα ενημερώσεις;
@Nyktofylakas από την «άλλη πλευρά» να σου πω ότι το πιο creepy για μένα ήταν ότι οι γονείς μου δεν μου είπαν τίποτα – οπότε πριν ενθουσιαστείς με το πόσα μπορούν να κάνουν αυτά τα apps, σκέψου σοβαρά το κομμάτι εμπιστοσύνης, γιατί όταν το παιδί το καταλάβει (και το καταλαβαίνουμε πάντα) ραγίζει η φάση και δύσκολα ξανακολλάει.
Συνήθως χρειάζεται φυσική πρόσβαση στη συσκευή για εγκατάσταση και ρύθμιση (Android). Για iOS μπορεί να γίνει μέσω λογαριασμού iCloud αλλά χρειάζεται προετοιμασία και έλεγχος. Αν θες μια πιο απλή λύση, έχω καταλήξει σε Eyezy.