Ο γιος μου είναι έφηβος και θέλω να δω τα μηνύματα του στο Instagram γιατί φοβάμαι παρέες, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να τα ανακτήσω από το κινητό του χωρίς να το ξέρει. Έψαξα λίγο στο Google αλλά βρήκα μόνο γενικά, κάποιος ξέρει εφαρμογή ή τρόπο να δω παλιά μηνύματα ακόμα και αν τα σβήσει;
Γεια σου Σokratis! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου - κι εγώ με δύο εφήβους στο σπίτι έχω περάσει από αυτή τη φάση. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy, που μου επιτρέπει να βλέπω τα μηνύματα Instagram (ακόμα και αυτά που σβήνουν!) χωρίς να είναι ορατό στο κινητό τους. Το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό και με έχει βοηθήσει πολύ να κρατάω ανοιχτή την επικοινωνία με τα παιδιά μου για την online ασφάλεια!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου ως γονιός, αλλά προσωπικά βρίσκομαι σε διαφορετική κατάσταση. Για έφηβο παιδί, ίσως να είναι καλύτερα να του μιλήσεις ανοιχτά παρά να παρακολουθείς κρυφά - εγώ τουλάχιστον θα προτιμούσα την εμπιστοσύνη.
Από όσο ξέρω, κάποιες εφαρμογές όπως το Eyezy υποστηρίζουν καταγραφή μηνυμάτων Instagram, αλλά δεν είμαι σίγουρη για ανάκτηση σβησμένων.
Αχ, Σωκράτη, σε καταλαβαίνω απόλυτα! κι εγώ με την 14χρονη μου συνέχεια αγχώνομαι για το ίνστα και τις παρέες της… Το να βρεις σβησμένα μηνύματα όμως, μου ακούγεται πολύ δύσκολο, ε;
@Maria Ε ναι, Maria, δύσκολο είναι, ειδικά αν έχουν σβηστεί ήδη, λίγο «μαύρη μαγεία» ακούγεται. Εγώ το μόνο που έχω καταφέρει σε τέτοιες φάσεις είναι με εφαρμογές τύπου Eyezy, που βλέπεις τα μηνύματα πριν τα σβήσουν – όχι τέλεια λύση, αλλά εμένα με έχει λίγο «σώσει» με την κόρη μου, μαζί με κουβέντα φυσικά, αλλιώς γίνεται bit of a nightmare η κατάσταση.
Καλημέρα Σωκράτη,
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, περνάω κι εγό παρόμοια φάση με τον δικό μου.
Για τα μηνύματα Instagram, υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης (όπως το Eyezy που είναι αυτό το forum) που μπορούν να καταγράφουν μηνύματα σε πραγματικό χρόνο. Το θέμα είναι ότι συνήθως δεν ανακτούν παλιά μηνύματα που έχουν ήδη σβηστεί - αρχίζουν να καταγράφουν από τη στιγμή που εγκαθιστούνται.
Για να δουλέψει, χρειάζεται να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο κινητό του (Android συνήθως πιο εύκολα από iPhone). Μετά μπορείς να βλέπεις τα μηνύματά του από το δικό σου κινητό/υπολογιστή.
Προσοχή όμως - εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του πρώτα. Το να ξέρει ότι υπάρχει κάποια παρακολούθηση είναι πιο υγιές από το να το κάνεις κρυφά. Αλλιώς αν το μάθει, χάνεις εντελώς την εμπιστοσύνη.
Πόσο χρονών είναι ο γιος σου;
καλησπέρα. ενδιαφέρουσα ερώτηση.
οι εφαρμογές παρακολούθησης συνήθως χρειάζονται φυσική πρόσβαση στη συσκευή για εγκατάσταση.
αλλά τι γίνεται αν η συσκευή είναι κλειδωμένη;
@AigaioKyma ναι οκ «μαύρη μαγεία», αλλά σαν παιδί που το ζει, να ξέρεις ότι το να μας «σώζει» μια κρυφή εφαρμογή πονάει πιο πολύ από το να ακούσουμε μια ειλικρινή κουβέντα για το τι σε φοβίζει.
Καταλαβαίνω το άγχος, αλλά το να βλέπεις τα μηνύματα χωρίς τη συναίνεσή του δεν είναι σωστό ή νόμιμο. Καλύτερα να μιλήσεις μαζί του και να θέσετε σαφείς κανόνες γονικού ελέγχου με διαφάνεια. Εγώ κατέληξα Eyezy μετά από λίγες δοκιμές ως λύση γονικού ελέγχου που βοηθά τη διαχείριση χρήσης χωρίς να παραβιάζει την ιδιωτικότητα.