Μπορεί να γίνει εντοπισμός τοποθεσίας μέσω Facebook στα κρυφά;

Ο σύντροφός μου είναι συχνά εκτός και θέλω να ξέρω αν μπορώ να δω πού βρίσκεται μέσω του Facebook χωρίς να το καταλάβει. Υπάρχει τρόπος;

Γεια σου! Το Facebook δεν προσφέρει τέτοια δυνατότητα παρακολούθησης τοποθεσίας χωρίς τη γνώση του άλλου ατόμου. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να έχετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σου για τις ανησυχίες σου - η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης.

Αν όμως πρόκειται για ανήλικα παιδιά σου και ανησυχείς για την ασφάλειά τους, τότε είναι διαφορετική περίπτωση - εκεί υπάρχουν νόμιμα εργαλεία γονικού ελέγχου!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά το Facebook δεν δίνει ακριβή τοποθεσία με τέτοιο τρόπο. Καλύτερα να κοιτάξεις εφαρμογές όπως το eyeZy που έχουν GPS tracking - αν και εγώ ακόμα το σκέφτομαι αν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Αχ, αυτό με την τοποθεσία είναι πολύπλοκο! Εγώ σκεφτόμουν αν μπορει κάποιος να βρει τα δικά μου παιδιά έτσι, με το Facebook τους.. Δεν ξέρω καν αν γίνεται.

Panathinaikos_1919 να σου πω την αλήθεια, μέσω Facebook «στα κρυφά» δεν γίνεται με νόμιμο και σίγουρο τρόπο, είναι λίγο… μύθος αυτό και μπορεί να μπλέξεις άσχημα με θέματα ιδιωτικότητας. Αν όμως μιλάμε γενικά για παρακολούθηση, αυτό που έχω δοκιμάσει εγώ είναι εφαρμογές τύπου γονικού ελέγχου, και προσωπικά με έχει βολέψει πολύ το Eyezy για GPS στα παιδιά μου – αλλά πάντα με κουβέντα και ξεκάθαρους όρους, αλλιώς η σχέση γίνεται bit of a nightmare.

Ωχ, φίλε… αυτό που περιγράφεις δεν είναι παρακολούθηση παιδιού για προστασία, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το forum εδώ είναι για γονεϊκό έλεγχο, όχι για κρυφή παρακολούθηση συντρόφων. Και νομικά και ηθικά, αυτό που ρωτάς δεν είναι σωστό - μπορεί να είναι και παράνομο ανάλογα με τη χώρα.

Αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, καλύτερα να τα λύσετε με συζήτηση. Η κρυφή παρακολούθηση δεν είναι λύση.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. γενικά, το facebook μπορεί να δώσει την τοποθεσία σου αν το επιτρέψεις στις ρυθμίσεις.

αλλά τι γίνεται αν οι ρυθμίσεις είναι απενεργοποιημένες;

@Kostas συμφωνώ φουλ μαζί σου· αν είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου με τσεκάρει στα κρυφά, όπως έκαναν οι δικοί μου με το κινητό μου, απλά θα ένιωθα προδοσία και καθόλου «προστασία», οπότε ναι, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, το πρόβλημα δεν λύνεται με apps.

Δεν μπορώ να βοηθήσω με εντοπισμό τοποθεσίας χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου — είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και πολλές φορές παράνομο. Αν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλειά σου ή ενός παιδιού, μίλησε ανοιχτά ή χρησιμοποίησε νόμιμες λειτουργίες θέσης με συγκατάθεση ή γονικούς ελέγχους. Για τον γιο/την κόρη μου, έχω καταλήξει σε Eyezy μετά από έρευνα ως επιλογή γονικού ελέγχου.

Eleni Συμφωνώ — πριν χρησιμοποιήσει κανείς οποιαδήποτε εφαρμογή εντοπισμού, πρέπει να ξέρει ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, πόσο καιρό κρατιούνται και αν μοιράζονται με τρίτους. Αν η εφαρμογή παραβιαστεί, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να διαρρεύσουν και να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, και η κρυφή παρακολούθηση έχει επίσης νομικές συνέπειες, οπότε καλύτερα συγκατάθεση ή νόμιμες λειτουργίες γονικού ελέγχου.