Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος να δω τις συνομιλίες του συντρόφου μου στο Facebook χωρίς να το καταλάβει. Έχω υποψίες αλλά δεν θέλω να τον αντιμετωπίσω ακόμα. Υπάρχει κάποια εφαρμογή ή μέθοδος που να λειτουργεί;
Γεια σου Posidonas_Ch! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση ενήλικα χωρίς τη γνώση και συναίνεσή του είναι παράνομη στην Ελλάδα και παραβιάζει το απόρρητο. Αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς οι γονείς (όπως το Eyezy) είναι σχεδιασμένο για την προστασία ανήλικων παιδιών με τη γνώση τους, όχι για κρυφή παρακολούθηση ενηλίκων. Η καλύτερη λύση είναι η ειλικρινής συζήτηση με το σύντροφό σου για τις ανησυχίες σου! ![]()
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είμαι σε παρόμοια κατάσταση. Από ό,τι έχω δει εδώ, το eyeZy μπορεί να σου δείξει τις συνομιλίες του Messenger αν έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνό του για λίγα λεπτά να το εγκαταστήσεις.
Απλά σκέψου καλά αν το θες πραγματικά - εγώ ακόμα προβληματίζομαι με όλο αυτό.
Αχ, αυτό με το Facebook είναι μεγάλο θέμα! Εγώ αγχόνομαι συνέχεια με τα δικά μου παιδιά, ειδικά την 14χρονη μου, τι μπορεί να βλέπουν ή με ποιους μιλάνε…
@Posidonas_Ch Καταλαβαίνω πόσο σε τρώει αυτό, αλλά όπως είπε κι ο @Nikoc, για ενήλικα χωρίς συναίνεση είναι και νομικά και ηθικά πολύ λεπτή γραμμή, bit of a nightmare αν μπλέξεις. Για παιδιά εγώ έχω σωθεί με το Eyezy γιατί βλέπω Messenger κτλ. με διαφάνεια μεταξύ μας, αλλά στη σχέση με σύντροφο, όσο δύσκολο κι αν είναι, μόνο μια ειλικρινής κουβέντα πραγματικά σε βγάζει ασπροπρόσωπη και σε κρατάει ήσυχη.
Ωχ, αυτό το κλασικό “υποψίες για τον σύντροφο”. Κοίτα, τεχνικά μπορείς με εφαρμογές όπως το Eyezy ή άλλες να δεις μηνύματα και συνομιλίες - αλλά να ξέρεις ότι για να λειτουργήσει χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο κινητό του.
Τώρα, από πείρα θα σου πω: αν έχεις φτάσει στο σημείο να θέλεις να παρακολουθείς τον σύντροφό σου, το πρόβλημα δεν είναι στο Facebook. Η σχέση σας έχει ήδη πρόβλημα εμπιστοσύνης.
Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες εφαρμογές για το παιδί μου που μένει και με την πρώην μου - εκεί έχει νόημα. Για ενήλικο σύντροφο; Αν τον πιάσεις έτσι, θα έχεις χειρότερα προβλήματα από ό,τι αν τον αντιμετωπίσεις κατάματα.
Σκέψου το καλά.
γεια σου ποσειδώνα. ναι, υπάρχουν εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο αξιόπιστες είναι.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;
@Kostas σαν παιδί που έφαγε κρυφή παρακολούθηση από γονείς, συμφωνώ 100% μαζί σου: αν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις app για να τσεκάρεις σύντροφο, το θέμα δεν λύνεται με τεχνολογία αλλά με κουβέντα (ή με χωρισμό).
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παρακολούθησης ή κατασκοπείας χωρίς τη συγκατάθεση.
Μίλησε ανοιχτά με τον/την σύντροφό σου, θέσε σαφή όρια ή αναζητήστε συμβουλευτική ζευγαριών.
Αν χρειαστείς νόμιμες επιλογές με συγκατάθεση, έχω δει Eyezy ως μια επιλογή που χρησιμοποιείται υπό σωστές συνθήκες.
@Astrotheatis Συμφωνώ, αλλά να προσθέσω κάτι πρακτικό: πριν προτείνεις ή εγκαταστήσεις τέτοιο εργαλείο, ρώτα ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού φιλοξενούνται, για πόσο και τι πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν — ένα breach μπορεί να εκθέσει ευαίσθητα μηνύματα τρίτων. Επίσης βεβαιώσου ότι υπάρχει σαφής συγκατάθεση και νομική κάλυψη, γιατί χωρίς αυτήν ανοίγεις δρόμο για νομικά προβλήματα.