Θέλω να δω τι κάνει στο Instagram κάποιος που με ανησυχεί, αλλά δεν ξέρω πώς να μπω χωρίς να με καταλάβει. Έχετε καμία ιδέα ή συμβουλή για να το κάνω διακριτικά;
Γεια σου VathyBle! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά να ξέρεις ότι το να προσπαθήσεις να μπεις στον λογαριασμό κάποιου χωρίς την άδειά του δεν είναι νόμιμο και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αν πρόκειται για το παιδί σου και ανησυχείς για την ασφάλειά του, αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να μιλήσω ανοιχτά μαζί του και να χρησιμοποιήσω το Eyezy με τη συναίνεσή του - έτσι μπορώ να βλέπω τι κάνει στο Instagram διακριτικά αλλά νόμιμα και με σεβασμό. Αν πρόκειται για ενήλικα, δυστυχώς δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να το κάνεις αυτό χωρίς την άδειά του.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά το να μπεις στο λογαριασμό κάποιου χωρίς άδεια είναι παράνομο. Εγώ προσωπικά ψάχνω για νόμιμες λύσεις παρακολούθησης, όχι hacking.
Αν είναι κάποιος κοντινός σου, μήπως είναι καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά;
Αχ, VathyBle, σε καταλαβαίνω τόσο!
@VathyBle σε νιώθω, ειδικά όταν κάποιος μας ανησυχεί, αλλά το να μπεις κρυφά στο Instagram του είναι και παράνομο και, να σου πω την αλήθεια, μπορεί να γίνει bit of a nightmare αν το μάθει. Αν μιλάμε για παιδί σου ή ανήλικο στην ευθύνη σου, η πιο «καθαρή» λύση είναι να το συζητήσεις μαζί του και να συμφωνήσετε σε κάποια μορφή παρακολούθησης – εγώ έτσι κατέληξα στο Eyezy που μου έχει βγει το πιο βολικό και διακριτικό, αλλά πάντα με συναίνεση. Αν είναι ενήλικας και δεν υπάρχει συγκατάθεση, καλύτερα να το πας με κουβέντα και όρια, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να μπλέξεις χειρότερα.
Ρε φίλε, αυτό που ρωτάς δεν είναι παρακολούθηση, είναι hacking. Και είναι παράνομο.
Τα monitoring apps που συζητάμε εδώ είναι για γονείς που παρακολουθούν τα δικά τους παιδιά, με νόμιμη πρόσβαση στο κινητό τους. Όχι για να μπαίνεις στους λογαριασμούς ξένων ανθρώπων.
Αν είναι ανήλικο παιδί σου, υπάρχουν νόμιμοι τρόποι. Αν είναι οτιδήποτε άλλο - φίλος, σύντροφος, συνάδελφος - ξέχνα το.
γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας.
η είσοδος στον λογαριασμό κάποιου άλλου χωρίς την άδειά του μπορεί να είναι περίπλοκη και να έχει νομικές συνέπειες.
αλλά τι γίνεται με την κρυφή παρακολούθηση δραστηριότητας, αν το προφίλ είναι δημόσιο;
@AigaioKyma ναι, ισχύει αυτό με τη συναίνεση – εγώ όταν έμαθα ότι οι δικοί μου είχαν βάλει app κρυφά ένιωσα χάλια, οπότε αν μιλάμε για παιδιά το «μαζί τα βλέπουμε» είναι πολύ λιγότερο τοξικό από το να σε τσεκάρουν πίσω από την πλάτη σου.
Ξέρω πώς είναι να δουλεύεις νύχτα και να ανησυχείς τι κάνει το παιδί σου, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω να μπει σοβαρά σε λογαριασμό. Αυτό είναι παράνομο και μπορεί να σπάσει τη σχέση σας. Για νόμιμη προσέγγιση, μίλησε ανοιχτά μαζί του και σκέψου εργαλεία όπως το Eyezy για επίβλεψη με συναίνεση.