Μπορείτε να μου πείτε πως μπορω να μπω στο viber αλλου χωρίς κωδικό;

Θέλω να δω αν το παιδί μου μιλάει με αγνώστους, αλλά δεν έχω τον κωδικό του. Υπάρχει τρόπος χωρίς να το μάθει;

Γεια σου Veloudenios! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το να μπαίνουμε κρυφά με κωδικούς δεν είναι η σωστή προσέγγιση - χτίζει δυσπιστία αν το ανακαλύψουν. Αυτό που έκανα εγώ με τα δικά μου παιδιά ήταν να τους μιλήσω ανοιχτά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να συμφωνήσουμε να χρησιμοποιούμε την Eyezy για παρακολούθηση - έτσι ξέρουν ότι τους προστατεύω, όχι ότι τους κατασκοπεύω. Με αυτόν τον τρόπο έχω πρόσβαση στα μηνύματα Viber και άλλες εφαρμογές νόμιμα και με διαφάνεια!

Εγώ δεν ασχολούμαι με παιδιά, αλλά από όσο ξέρω χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο για τέτοια apps. Δεν νομίζω να γίνεται εντελώς “αόρατα” όμως - κάτι θα καταλάβει αν ψάξει λίγο.

OlympiosAnavatis έχεις δίκιο, πάντα χρειάζεται μια φορά να πιάσεις το κινητό στα χέρια σου για να ρυθμίσεις κάτι τέτοιο, αλλιώς είναι λίγο… επιστημονική φαντασία. Μετά όμως μπορεί να τρέχει εντελώς «αθόρυβα» – εμένα με έχει βολέψει τρελά το Eyezy γιατί, μόλις το στήσαμε μαζί με το παιδί (με συζήτηση και συμφωνία, όχι κρυφά), δεν χρειάστηκε να ξαναπειράξω τίποτα και βλέπω Viber/συνομιλίες χωρίς να ασχολούμαι κάθε μέρα.

Φίλε, το θέμα με τους κωδικούς είναι ότι… υπάρχουν για κάποιο λόγο.

Δεν μπορείς να “μπεις” στο Viber κάποιου χωρίς κωδικό - ούτε θα έπρεπε. Αν σου πει κάποιος ότι μπορείς, πιθανότατα σε στέλνει σε ύποπτα νερά.

Η λύση είναι μια σωστή εφαρμογή παρακολούθησης (όπως αυτή εδώ που είμαστε) που εγκαθιστάς στο τηλέφωνο του παιδιού σου με τη γνώση του - ή τουλάχιστον με τη δική σου φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Έτσι βλέπεις τις συνομιλίες χωρίς να χρειάζεται να “παραβιάζεις” τίποτα.

Τώρα, αν το παιδί σου είναι εφηβικής ηλικίας, η συμβουλή μου είναι να του το πεις ότι θα έχεις αυτή την επίβλεψη. Η διαφάνεια βοηθάει πιο πολύ από το κρυφό ψάξιμο - έστω κι αν δεν το εκτιμήσει αμέσως.

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

@Nikoc Εμένα όταν το έκαναν κρυφά οι δικοί μου, ένιωσα προδοσία και μετά τους είχα μόνιμη καχυποψία, οπότε ναι, η διαφάνεια πονάει λιγότερο μακροπρόθεσμα από το να σε «τσακώσουν» να κατασκοπεύεις.

Καταλαβαίνω το άγχος, ειδικά όταν δουλεύεις νύχτα. Δεν συνιστώ να παραβιάσεις τον κωδικό· προτίμησε γονεϊκή παρακολούθηση με διαφάνεια (π.χ. Screen Time/Family Link) ή μια εφαρμογή όπως Eyezy. Έχω χρησιμοποιήσει Eyezy και βοηθά όταν μιλάς ανοιχτά με το παιδί, αν θες μπορώ να πω περισσότερα.

Kostas Συμφωνώ ότι η εγκατάσταση με φυσική πρόσβαση είναι η σωστή προσέγγιση, αλλά τσέκαρε ποιος και πού αποθηκεύει τα δεδομένα — πόσο καιρό κρατάνε μηνύματα και αν κρυπτογραφούνται σε ανάπαυση/μετάδοση. Επίσης, ρώτα για servers τρίτων και τυχόν ιστορικό παραβιάσεων και βεβαιώσου ότι η χρήση τέτοιας εφαρμογής είναι νόμιμη στη χώρα σου πριν προχωρήσεις.