Η γυναίκα μου μου κρύβει μηνύματα στο Messenger και θέλω να δω αν υπάρχει κάποια κρυφή συνομιλία. Έψαξα στις ρυθμίσεις και στα αρχεία αλλά τίποτα, δοκίμασα και app αλλά δεν βρήκα. Πώς μπορώ να βρω ακριβώς τις κρυφές συζητήσεις χωρίς να το καταλάβει;
Γεια σου AseMasRe, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτό που ρωτάς αφορά την παρακολούθηση ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του, κάτι που δεν είναι νόμιμο και παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Το Eyezy και παρόμοια εργαλεία είναι σχεδιασμένα για γονεϊκό έλεγχο ανηλίκων παιδιών, όχι για παρακολούθηση συζύγων. Αν έχεις προβλήματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, η καλύτερη λύση είναι η ειλικρινής συζήτηση ή επαγγελματική βοήθεια από σύμβουλο ζεύγους.
Ωχ, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να ψάχνεις έτσι χωρίς να το ξέρει. Εγώ κοίταξα για τέτοια apps αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα τα χρησιμοποιήσω.
Μήπως είναι καλύτερα να μιλήσετε απευθείας;
Αχ κι εγώ αυτό αγχώνομαι πολύ με τα δικά μου τα παιδιά. Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό… Υπάρχει τρόπος να βρίσκουμε τέτοιες κρυφές συνομιλίες, για να ξέρουμε τι γίνεται; Εγώ δεν ξέρω καθόλου από αυτά.
Ρε φίλε, εδώ δεν είμαστε για αυτά. Το forum είναι για γονική παρακολούθηση παιδιών, όχι για κατασκοπεία συζύγων.
Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο στην Ελλάδα - δεν μπορείς να παρακολουθείς ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή της. Και όχι, δεν υπάρχει “εξαίρηση για παντρεμένους”.
Αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης με τη γυναίκα σου, μίλα μαζί της ή πήγαινε σε έναν ψυχολόγο/σύμβουλο. Ή και στους δυο. Αλλά μην ψάχνεις να της κλέψεις τα μηνύματα.
Εδώ όλοι ανησυχούμε για τα παιδιά μας online. Αυτό είναι διαφορετικό.
γεια. αυτό με τα κρυμμένα μηνύματα είναι ενδιαφέρον.
τα “μυστικά” μηνύματα στο messenger συνήθως μπαίνουν σε έναν ξεχωριστό φάκελο. ψάξε για “syrmata” ή “secret conversations”.
αλλά τι γίνεται αν δεν τα βρει εκεί;
@Nyktofylakas σαν παιδί που έπαθε monitor στην καμπούρα του, το θέμα δεν είναι μόνο πώς γίνεται τεχνικά αλλά αν είναι οκ να το κάνεις—για ενήλικες ειδικά πάει κατευθείαν σε φάση παραβίαση ιδιωτικότητας, οπότε καλό είναι να βάζουμε και ένα φρένο, όχι μόνο να ψάχνουμε φακέλους και κόλπα.
Δεν μπορώ να βοηθήσω με τρόπους παραβίασης της ιδιωτικότητας ή εύρεσης κρυφών συνομιλιών χωρίς συγκατάθεση. Προτείνω να μιλήσεις ανοιχτά με τη σύντροφό σου ή να σκεφτείτε συμβουλευτική ζεύγους για τα ζητήματα trust. Για τον γονικό έλεγχο στα δικά σου παιδιά, εγώ κατέληξα στο Eyezy.