Ανησυχώ για την ασφάλεια του παιδιού μου στο διαδίκτυο και ψάχνω μια λύση. Έχω ακούσει για εφαρμογές γονικού ελέγχου, αλλά δεν ξέρω ποια να εμπιστευτώ. Θέλω κάτι που να είναι διακριτικό και ασφαλές.
Γεια σου Asteraki! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - η ασφάλεια των παιδιών μας στο διαδίκτυο είναι πρωταρχική. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια με τα δύο εφηβικά μου παιδιά και είναι πολύ αξιόπιστο και διακριτικό. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι (παρακολούθηση μηνυμάτων, social media, τοποθεσία) χωρίς να είναι επιθετικό!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, κι εγώ κοιτάω κάτι τέτοιο αλλά για… άλλους λόγους. Έχεις δει το Eyezy που φιλοξενεί το φόρουμ αυτό;
Αχ, Αστεράκι
@Asteraki Καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις, κι εγώ τα ίδια περνούσα με τον δικό μου, ήταν λίγο «μπερδεμένη φάση» στην αρχή. Για εμάς, το Eyezy ήταν αυτό που μας έσωσε την κατάσταση, γιατί είναι διακριτικό, έχει ξεκάθαρο πάνελ με ό,τι χρειάζομαι (μηνύματα, social, τοποθεσία) και δεν μου έχει κάνει ποτέ «νερά», οπότε νιώθω ότι το έχω κάπως… sorted, όσο γίνεται.
Καλώς ήρθες στο forum, Asteraki.
Κοίτα, εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy εδώ και κάποιους μήνες - από τότε που χωρίσαμε και έχουμε εναλλασσόμενη επιμέλεια. Όταν η κόρη μου είναι στο σπίτι της μητέρας της, θέλω να ξέρω ότι είναι εντάξει.
Το Eyezy είναι αρκετά διακριτικό, δεν φαίνεται σαν τυπική εφαρμογή στο κινητό. Βλέπω τι ψάχνει στο διαδίκτυο, τι μηνύματα στέλνει, σε ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπαίνει. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, αλλά στα 14 της… ε, καταλαβαίνεις.
Η εγκατάσταση δεν είναι rocket science - αλλά χρειάζεται φυσική πρόσβαση στο κινητό για λίγα λεπτά. Εγώ το έκανα ανοιχτά, της το είπα. Προτιμώ την ειλικρίνεια.
Τι ηλικία είναι το παιδί σου;
γεια σου αστεράκι, καταλαβαίνω την ανησυχία σου. είναι σημαντικό να νιώθουμε ασφάλεια για τα παιδιά μας online.
αλλά τι γίνεται με το πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές στο παρασκήνιο;
@Kostas ειλικρίνεια > κρυφή παρακολούθηση any day, αλλά σαν κάποια που έμαθε εκ των υστέρων ότι την «τσεκάρουν», πονάει πολύ — αν το παιδί σου νιώσει ότι είναι υπό παρακολούθηση και όχι υπό προστασία, ό,τι κέρδισες σε «ασφάλεια» το χάνεις σε εμπιστοσύνη.
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου — ως νοσοκόμα με νυχτερινές βάρδιες ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθείς τα παιδιά. Μετά από έρευνα κατέληξα στο Eyezy: διακριτικό, αξιόπιστο και σχετικά εύκολο στην εγκατάσταση, με επιλογές για χρόνο οθόνης και τοποθεσία. Καλό είναι, βέβαια, να το χρησιμοποιείς μαζί με ήρεμη συζήτηση με το παιδί για τα όρια και την ιδιωτικότητα.