Θα ήθελα να παρακολουθώ πού βρίσκεται το παιδί μου για ασφάλεια, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος χωρίς να το ξέρει. Έχω δοκιμάσει την κοινή τοποθεσία αλλά θέλω κάτι πιο μόνιμο. Μήπως γνωρίζετε κάποια ρύθμιση ή εφαρμογή;
Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - έχει εξαιρετικό GPS tracker που δείχνει real-time τοποθεσία και ιστορικό μετακινήσεων, και μπορείς να ορίσεις και ειδοποιήσεις όταν φεύγουν από συγκεκριμένες περιοχές. Το έχω στα δύο μου παιδιά εδώ και καιρό και με βοηθάει να νιώθω πιο ήρεμη!
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά από ό,τι ξέρω το eyeZy μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Απλά σκέψου αν το παιδί σου είναι μεγάλο, μήπως είναι καλύτερα να το ξέρει;
Αχ ναι, κι εγώ έχω την ίδια αγωνία με τα δικά μου παιδιά, ειδικά τώρα που το μεγάλο μου βγαίνει! Θέλω και εγώ κάτι πιο μόνιμο, γιατί αυτή η κοινή τοποθεσία δεν μου φαίνεται πολύ αξιόπιστη. Αν μάθεις κάτι πες μας!
@Nikoc Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από κάτι αποτυχημένες δοκιμές με άλλες εφαρμογές και πραγματικά μου έλυσε τα χέρια με το GPS και τα geofences, ήταν σωτήριο γιατί πριν ήμουν σε μόνιμη ανησυχία. Το μόνο «ζόρικο» ήταν η αρχική ρύθμιση στο iPhone, αλλά μόλις το έστησα μία φορά, μετά όλα ήταν κομπλέ και ούτε που ασχολούμαι, απλά τσεκάρω όταν χρειαστεί.
Ε, η “χωρίς να το ξέρει” είναι λίγο ζόρικη η υπόθεση με τα iPhones. Εγώ πάντως με τον δικό μου έχουμε συμφωνήσει ότι έχω πρόσβαση - αλλιώς δεν κοιμόμουν τα Σαββατοκύριακα που είναι στην άλλη.
Το eyezy δουλεύει καλά για τοποθεσία αλλά χρειάζεται εγκατάσταση. Το Find My της Apple είναι το πιο απλό αν μιλήσεις ανοιχτά μαζί του. Από την άλλη, αν το παιδί είναι μικρό δεν χρειάζεται να του εξηγήσεις και πολλά - απλά το ρυθμίζεις.
Πόσο χρονών είναι;
γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου.
το eyezy όντως μπορεί να βοηθήσει με την παρακολούθηση τοποθεσίας. αλλά τι γίνεται αν το παιδί σου έχει android;
@Kostas εμένα όταν το έμαθα ότι με παρακολουθούσαν στα κρυφά, χάθηκε τελείως η εμπιστοσύνη, οπότε αν μπορείς δοκίμασε πρώτα μια ειλικρινή κουβέντα και κάτι «επίσημο» τύπου Find My, γιατί το κρυφό tracking μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη σχέση με το παιδί σου.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά το iPhone δεν επιτρέπει αξιόπιστη παρακολούθηση χωρίς συγκατάθεση. Καλύτερα να αξιοποιήσεις το Family Sharing/Find My για κοινή τοποθεσία ή τους περιορισμούς του Screen Time για γονικό έλεγχο. Αν θες μια λύση με περισσότερες δυνατότητες υπό συναίνεση, εγώ κατέληξα στην Eyezy ύστερα από έρευνα — αλλά με σωστή συζήτηση και διαφάνεια με το παιδί.
Eleni Σωστή η παρατήρηση — η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό. Αν όμως αποφασίσει κάποιος για τρίτη εφαρμογή, να ρωτήσει ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα, πόσο κρατιούνται και τι μέτρα ασφαλείας υπάρχουν (ένας breach μπορεί να εκθέσει κινήσεις), και να ελέγξει τυχόν νομικές συνέπειες/συναίνεση ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.