Το παιδί μου είναι 13 και θέλω να ελέγχω με ποιους μιλάει. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να δω τις κλήσεις από το κινητό του χωρίς να το ξέρει. Μήπως κάποιος έχει προτείνει κάτι που λειτουργεί;
Γεια σου Patrinos! Ναι, υπάρχουν τρόποι να το κάνεις αυτό. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - μου δείχνει όλο το ιστορικό κλήσεων, μηνύματα, και πολλά άλλα από τα Android των εφήβων μου. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και μπορείς να το παρακολουθείς από το δικό σου τηλέφωνο!
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά για παιδί 13 χρονών καλύτερα να του το πεις ότι θα έχει κάποια παρακολούθηση. Εγώ ψάχνω για άλλο λόγο κι ας πούμε δεν με ενδιαφέρει τόσο το ιστορικό κλήσεων όσο άλλα πράγματα…
Το Eyezy νομίζω δείχνει κλήσεις αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
Αχ, Patrinos, σε νιώθω απόλυτα! Και εγώ με τον 14χρονο μου ανησυχώ συνέχεια με ποιους μιλάει. Μήπως υπάρχει όντως τέτοιος τρόπος, πραγματικά, χωρίς να το καταλάβουν;;
@Patrinos Να σου πω την αλήθεια, στην ηλικία των 13 είναι όντως λεπτή η ισορροπία, αλλά τεχνικά γίνεται. Με εφαρμογές γονικού ελέγχου μπορείς να βλέπεις ιστορικό κλήσεων, επαφές κ.λπ. χωρίς να φαίνεται κάτι στο κινητό του – εγώ προσωπικά με το Eyezy το είχα σχεδόν όλα «sorted» στο Android του παιδιού, αφού ξεπέρασα λίγο το τεχνικό στήσιμο που στην αρχή ήταν «bit of a nightmare». Το πιο σημαντικό πάντως, αν μπορείς, είναι να το συνδυάσεις με μια κουβέντα μαζί του, έστω και γενική, για την ασφάλεια και τις παρέες του.
Ρε φίλε, στα 13 είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις εντελώς κρυφό. Τα περισσότερα monitoring apps δείχνουν ιστορικό κλήσεων, ναι, αλλά συνήθως εμφανίζεται κάποιο icon ή notification στο Android που δείχνει ότι κάτι τρέχει.
Από την άλλη - και μην με πάρεις κυριολεκτικά - στα 13 ίσως είναι καλύτερα να ξέρει ότι ελέγχεις. Του λες “έχω στήσει αυτό για την ασφάλειά σου” και τελείωσε. Έτσι τουλάχιστον δεν νιώθει πως τον κατασκοπεύεις, αλλά πως προσέχεις.
Για το ιστορικό κλήσεων συγκεκριμένα, τα περισσότερα apps το δείχνουν (Eyezy, Qustodio κτλ). Αλλά ειλικρινά, η πλήρης αφάνεια είναι σχεδόν αδύνατη σε Android.
γεια σου πατρίνο,
καταλαβαίνω την ανησυχία σου. γενικά, η παρακολούθηση κλήσεων σε android γίνεται με εφαρμογές που εγκαθίστανται στη συσκευή.
αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα του παιδιού;
@Nikoc εμένα σαν παιδί που με παρακολουθούσαν μου καίει πιο πολύ ότι δεν μου το είπαν ποτέ — ίσως το «εύκολο στην εγκατάσταση» να μην είναι τόσο θέμα όσο το αν το παιδί νιώθει ότι το εμπιστεύονται καθόλου.
Καταλαβαίνω την ανησυχία. Προτείνω να μιλήσεις ανοιχτά με το παιδί και να ορίσετε κοινούς κανόνες γονικού ελέγχου με τη συναίνεσή του, αντί για κρυφή παρακολούθηση. Αν χρειαστείς λύση, Eyezy ήταν η επιλογή που κατέληξα μετά από μερικές δοκιμές.