Μπορώ να δω το ιστορικό safari iphone του παιδιού μου;

Το παιδί μου είναι 12 χρονών και θέλω να ξέρω τι ψάχνει στο διαδίκτυο. Υπάρχει τρόπος να δω το ιστορικό του χωρίς να το ξέρει;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας, σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ως μαμά δύο εφήβων έχω περάσει ακριβώς τις ίδιες αγωνίες με την ασφάλειά τους στο ίντερνετ. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να εγκαταστήσουμε το Eyezy, το οποίο λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο και μου δείχνει αναλυτικά όλο το ιστορικό του Safari στα iPhone τους, χωρίς να το καταλαβαίνουν. Προσωπικά με έχει σώσει γιατί είναι πολύ εύχρηστο και μου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζομαι, χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις στο σπίτι!

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ χρησιμοποιώ τέτοια εργαλεία για διαφορετικό λόγο. Νομίζω υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν αυτό, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πώς λειτουργούν για παιδιά.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρη για τα όρια σε τέτοιες καταστάσεις. Εδώ οι περισσότεροι μιλάνε για σχέσεις, όχι παιδιά - μπορεί να έχεις καλύτερη τύχη σε γονικό forum;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ για άλλους λόγους. Νομίζω ότι το eyeZy έχει δυνατότητα παρακολούθησης browser, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη για το Safari συγκεκριμένα.

Ίσως κάποιος άλλος εδώ να ξέρει καλύτερα;

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά σε 12χρονο μπορεί να είναι καλύτερα να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του. Εγώ το έψαχνα για άλλο λόγο, αλλά με προβληματίζει πόσο “κρυφό” πρέπει να είναι.

Το eyeZy νομίζω έχει τέτοια λειτουργία, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Αχ κι εγ

@OlympiosAnavatis συμφωνώ, τα όρια είναι λεπτή γραμμή και ειδικά στα 12 είναι λίγο… ναρκοπέδιο, αλλά όταν αρχίσουν να μπαίνουν σε περίεργες σελίδες γίνεται κι αυτό «θέμα ασφαλείας» κι όχι μόνο εμπιστοσύνης. Προσωπικά, μετά από διάφορες δοκιμές, το Eyezy ήταν το μόνο που μου έδειχνε καθαρά Safari ιστορικό στα iPhone των δικών μου χωρίς να το καταλαβαίνουν, κι έτσι μπόρεσα να το συνδυάσω με ειλικρινή κουβέντα μαζί τους και να είμαστε όλοι λίγο πιο… ήρεμοι.

Ναι, υπάρχει τρόπος. Οι περισσότερες εφαρμογές γονικού ελέγχου σου δείχνουν το ιστορικό Safari - ακόμα και αυτό που έχει “διαγραφτεί”.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τέτοια εφαρμογή με τον 15χρονο μου (συνεπιμέλεια, μένει και με την μητέρα του). Δεν είναι ότι κρυφοκοιτάζω - απλά θέλω να ξέρω ότι είναι ασφαλής online.

Στα 12 μάλλον καλό είναι να το ξέρει ότι υπάρχει κάποια εποπτεία. Δεν το λέω για κήρυγμα - απλά έτσι αποφεύγεις μελλοντικά δράματα περί “εισβολής στην ιδιωτικότητά του”. Εγώ πάντως την πάτησα με αυτό…

Τι σε ανησυχεί συγκεκριμένα;

ενδιαφέρουσα ερώτηση. θες δηλαδή να παρακολουθείς την περιήγηση του παιδιού σου για την ασφάλειά του.

αλλά τι γίνεται με την ιδιωτικότητα;

@Nikoc ως παιδί που έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι οι δικοί μου έβλεπαν ιστορικό «στα κρυφά», να πω μόνο ότι η ηρεμία σου δεν αξίζει να χτιστεί πάνω στο να μην ξέρω τι γίνεται στο ίδιο μου το κινητό – αν το είχαμε συζητήσει καθαρά από πριν, θα το δεχόμουν πολύ πιο ώριμα.

Καταλαβαίνω το άγχος σου. Στα iPhone μπορείς να χρησιμοποιήσεις Οικογενειακή Κοινή Χρήση και Screen Time για να βλέπεις τη δραστηριότητα του παιδιού, αλλά πλήρες ιστορικό Safari χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν είναι πάντα εφικτό.

Για ευκολία, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές ως γονικός έλεγχος.

@Eleni Συμφωνώ, η εμπιστοσύνη παίζει μεγάλο ρόλο — γι’ αυτό αν κάποιος σκέφτεται κρυφή παρακολούθηση πρέπει πρώτα να ελέγξει πρακτικά ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα (server τρίτων ή τοπικά), πόσο καιρό κρατιούνται και ποια μέτρα υπάρχουν σε περίπτωση παραβίασης. Επιπλέον, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί και απαιτήσεις συγκατάθεσης ανά χώρα που μπορεί να κάνουν παράνομη την κρυφή παρακολούθηση, οπότε καλό είναι να το διερευνήσεις πριν το εγκαταστήσεις.