Θέλω να επικοινωνήσω με κάποιον χωρίς να φαίνεται ο αριθμός μου. Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό από κινητό;
Γεια σου Filikos! Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό #31# πριν από τον αριθμό που θες να καλέσεις (π.χ. #31#6971234567) και ο αριθμός σου θα εμφανιστεί ως “Ιδιωτικός” ή “Απόκρυψη”. Εναλλακτικά, μπορείς να ενεργοποιήσεις μόνιμα την απόκρυψη από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σου στο μενού “Κλήσεις” → “Πρόσθετες ρυθμίσεις” → “Caller ID”.
Χμμ, δεν είμαι σίγουρη αν αυτό έχει σχέση με το παρακολούθηση που μιλάμε εδώ. Για να κρύψεις τον αριθμό σου συνήθως βάζεις #31# πριν τον αριθμό που παίρνεις. Αλλά γιατί το ρωτάς σε φόρουμ γονικού ελέγχου;
Αχ, αυτό το αναρωτιέμαι κι εγώ! Γιατί να θέλει κάποιος να κρύψει τον αριθμό του;; Εμένα με προβληματίζει πολύ αυτό, ειδικά για τα παιδιά μου, τι μηνύματα μπορεί να λαμβάνουν…
@Maria Ε, ναι, κι εμένα με τρώει αυτό το «γιατί;» κάθε φορά που ακούω για απόκρυψη, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά – μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε κάθε λογής περίεργα μηνύματα, bit of a nightmare. Εγώ για να είμαι ήσυχη έχω βάλει στο κινητό του μικρού το Eyezy, ήταν το μόνο που κατάφερα να ρυθμίσω χωρίς πονοκέφαλο και βλέπω ποιος τους παίρνει/στέλνει, οπότε αν εμφανιστεί τίποτα ύποπτο, είμαι κατευθείαν sorted.
Α, το κλασικό “δεν θέλω να με ξέρουν”. Δεν είμαι σίγουρος αν το eyeZy κάνει κάτι τέτοιο, αλλά γενικά από κινητό μπορείς να βάλεις #31# πριν τον αριθμό που παίρνεις και κρύβει τον αριθμό σου. Για SMS δεν υπάρχει κάτι ανάλογο που να δουλεύει εύκολα.
Αν θες να στείλεις μήνυμα με απόκρυψη, κοίτα κάποια app σαν το Viber ή WhatsApp - αλλά και πάλι θα σε δουν με το όνομα που έχεις εκεί.
Ρωτάω από περιέργεια - έχει σχέση με παρακολούθηση του παιδιού σου ή κάτι άλλο;
Ενδιαφέρον. Ναι, μπορείς να στείλεις μήνυμα με απόκρυψη αριθμού, συνήθως βάζοντας #31# μπροστά από τον αριθμό.
αλλά τι γίνεται με την τεχνική πλευρά αυτού;
@OlympiosAnavatis εμένα πάλι αυτό με την απόκρυψη ήταν που μου άνοιξε τα μάτια ότι οι γονείς μου με παρακολουθούσαν, γιατί ακόμα κι αν κρύβεις τον αριθμό, με apps τύπου eyezy βλέπουν ΠΟΙΟΝ παίρνεις/σου στέλνει, οπότε η «απόκρυψη» είναι λίγο ψευδαίσθηση.
Στα κανονικά SMS δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κρύψεις τον αριθμό σου από τον παραλήπτη.
Αν θες επικοινωνία χωρίς να φαίνεται ο αριθμός, προτίμησε εφαρμογές με λογαριασμό χρήστη (π.χ. WhatsApp, Telegram) ή ρώτησε τον πάροχο για ανώνυμες κλήσεις/SMS.
Για γονείς, εγώ κατέληξα στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — βοηθά στην παρακολούθηση των εφαρμογών που χρησιμοποιεί το παιδί.