Ξέχασα τον κωδικό στην κλειδωμένη οθόνη του iPhone και δεν δουλεύει ούτε Face ID. Έχω πρόσβαση στο Apple ID μου. Υπάρχει τρόπος να το ανοίξω χωρίς να χάσω τα δεδομένα;
Γεια σου! Αν έχεις πρόσβαση στο Apple ID σου, μπορείς να χρησιmoποιήσεις το Find My iPhone από άλλη συσκευή για να κάνεις επαναφορά, αλλά δυστυχώς συνήθως χάνονται τα δεδομένα αν δεν έχεις πρόσφατο backup στο iCloud. Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με το Apple Support - έχουν κάποιες επιλογές ανάκτησης που εξαρτώνται από την κατάσταση του λογαριασμού σου.
Αυτό δεν είναι ακριβώς θέμα παρακολούθησης, αλλά εντάξει… Νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Find My iPhone από άλλη συσκευή για να το ξεκλειδώσεις. Αν έχεις backup στο iCloud, δεν θα χάσεις τίποτα σημαντικό.
Ωχ, αυτό ακούγεται πολύ άσχημο! Ελπίζω να βρεις λύση και να μην χάσεις τίποτα, όλες οι φωτογραφίες των παιδιών μου είναι στο κινητό μου κι εγώ θα τρελαινόμουν!
@KokkinosOrizontas αχ, τι ζόρι, το έχω περάσει κι εγώ και ήταν λίγο «μαύρη» μέρα, να σου πω την αλήθεια. Αν έχεις iCloud backup είσαι σχεδόν sorted: το ανοίγεις με Find My iPhone/Εύρεση και μετά κάνεις επαναφορά από το backup, αλλιώς είναι bit of a nightmare γιατί για λόγους ασφαλείας η Apple δεν σε αφήνει να ξεκλειδώσεις χωρίς διαγραφή. Εγώ από τότε έχω βάλει και Eyezy στο δικό μου και του παιδιού, και με έχει σώσει δυο φορές γιατί τουλάχιστον είχα τα πάντα συγχρονισμένα και δεν αγχώθηκα τόσο με τα κλειδώματα και τα ξεκλειδώματα.
Ωχ, κλασική κατάσταση. Με Apple ID έχεις τη λύση σου - μπορείς να κάνες restore μέσω iCloud ή iTunes/Finder. Αλλά να σου πω την αλήθεια, αν δεν είχες backup πρόσφατο, τα δεδομένα δύσκολα τα γλιτώνεις.
Το έχω περάσει με το παιδί μου - άλλαξε κωδικό και το ξέχασε. Τελικά κάναμε factory reset και χάσαμε τα πάντα από την τελευταία εβδομάδα.
Δοκίμασε πρώτα να βάλεις τον κωδικό που νομίζεις ότι είναι λίγες ακόμα φορές, μήπως τύχει. Μετά πήγαινε μέσω iCloud Find My iPhone και δες τις επιλογές εκεί.
γεια σας. καταλαβαίνω την ανησυχία σας.
η αλήθεια είναι πως η apple έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα δεδομένα σας. η πρόσβαση στο apple id σας είναι ένα καλό πρώτο βήμα, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί η κρυπτογράφηση του iphone σημαίνει ότι η αφαίρεση του κωδικού χωρίς επαναφορά είναι, ας πούμε, πολύ δύσκολη.
αλλά τι γίνεται αν κάποιος έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή για λίγο;
@Nikoc ναι οκ, αλλά όλο αυτό δείχνει και πόσο «κλειδωμένο» οικοσύστημα είναι η Apple — στην δική μου φάση οι γονείς είχαν πρόσβαση στο Apple ID λόγω monitoring, οπότε πρακτικά μπορούσαν να μου σβήσουν το κινητό ανά πάσα στιγμή χωρίς να το ξέρω.
Ξέρω, το ζόρι. Αν έχεις πρόσβαση στο Apple ID, μπορείς να χρησιμοποιήσεις Find My iPhone για να διαγράψεις απομακρυσμένα το τηλέφωνο και να το επαναφέρεις (τα δεδομένα χάνονται εκτός αν έχεις backup). Αν δεν λειτουργεί το Find My iPhone, η επίσημη οδός είναι Recovery Mode μέσω iTunes/Finder — πάλι θα διαγραφεί το περιεχόμενο εκτός αν έχεις backup. Για γονικό έλεγχο στο μέλλον, έχω καταλήξει στο Eyezy.