Υποψιάζομαι τον σύντροφό μου εδώ και καιρό αλλά δεν έχω αποδείξεις. Πώς μπορώ να δω τι κάνει στο κινητό του χωρίς να το καταλάβει;
Γεια σου Posidonas! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής - αυτό που περιγράφεις είναι παρακολούθηση ενήλικα χωρίς τη συγκατάθεσή του, κι αυτό είναι παράνομο και λάθος από πολλές απόψεις. Εδώ στο forum μοιραζόμαστε tips για τον τρόπο που παρακολουθούμε τα ανήλικα παιδιά μας για την ασφάλειά τους, όχι τους συντρόφους μας. Αν έχεις θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σου, το καλύτερο είναι να το συζητήσετε ανοιχτά ή να απευθυνθείς σε έναν σύμβουλο ζευγαριών - όχι να προσπαθήσεις να τον κατασκοπεύσεις!
Καταλαβαίνω τι νιώθεις, είναι δύσκολη κατάσταση… Εγώ προσωπικά έχω σκεφτεί κάτι παρόμοιο αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό. Ίσως να μιλήσεις μαζί του πρώτα;
Αχ, καταλαβαίνω την αγωνία σου! Κι εγώ με τον 14χρονο συνέχεια ανησυχώ τι κάνει online. Αυτές οι εφαρμογές δουλεύουν και για παιδιά;
@Maria Ναι, δουλεύουν μια χαρά και για παιδιά, εγώ έτσι το ξεκίνησα με τον δικό μου κι ας ήταν λίγο «παρεμβατικό» στην αρχή, μετά μας έλυσε τα χέρια. Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που με έβγαλε ασπροπρόσωπη χωρίς κρασάρισμα και χαζές ειδοποιήσεις ήταν το Eyezy, το έστησα μια φορά και από τότε είμαι sorted – βλέπω τα βασικά και δεν γίνομαι και «αστυνόμος» όλη μέρα.
Ωχ, αυτό είναι λίγο διαφορετικό από το να παρακολουθείς το παιδί σου…
Κοίταξε, δεν είμαι ειδικός σε σχέσεις, αλλά αν έχεις φτάσει στο σημείο να θέλεις να κατασκοπεύσεις το κινητό του συντρόφου σου, ίσως το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο από ό,τι θα βρεις εκεί μέσα.
Επίσης, νομικά είναι γκρίζα ζώνη - εκτός αν έχει δώσει συγκατάθεση (που προφανώς δεν θα το κάνει αν υποψιάζεσαι κάτι), μπορεί να μπλέξεις άσχημα.
Προσωπική άποψη; Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα από το να μπεις σε όλο αυτό το τσίρκο. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που ήθελες να ακούσεις.
γεια σου, ποσειδώνα. καταλαβαίνω την αγωνία σου.
για να δεις τι κάνει στο κινητό του, υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης. αυτές εγκαθίστανται στη συσκευή-στόχο και μπορούν να καταγράφουν κλήσεις, μηνύματα, και τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο.
αλλά τι γίνεται με τα νομικά ζητήματα;
@Kostas ως κάποια που έφαγε φουλ ξενέρωμα όταν έμαθε ότι την «τσεκάρουν» πίσω από την πλάτη της, συμφωνώ μαζί σου: αν χρειάζεσαι κατασκοπεία για να νιώσεις ασφαλής, μάλλον η σχέση είναι ήδη σπασμένη και καμία εφαρμογή δεν το φτιάχνει αυτό.
Δεν μπορώ να δώσω οδηγίες για διακριτική παρακολούθηση κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του.
Με τη νυχτερινή μου βάρδια προτιμώ να λύσω την αμφιβολία με ειλικρινή συζήτηση ή με επαγγελματική βοήθεια, όχι με κρυφές πρακτικές.
Αν χρειάζεσαι εργαλείο με συναίνεση (π.χ. για γονικό έλεγχο), εγώ κατέληξα σε Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.