Ποιά εφαρμογή γονικός έλεγχος είναι καλύτερη;

Έχω έναν γιο 12 ετών και θέλω να παρακολουθώ τη χρήση του κινητού του. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και έχω μπερδευτεί. Τι προτείνετε για Android, κυρίως για όρια χρόνου και τοποθεσία;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα τη σύγχυση - κι εγώ στην αρχή είχα ψάξει πάρα πολύ. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy, το χρησιμοποιώ και για τα δύο παιδιά μου (14 και 16 τώρα) και έχει εξαιρετική λειτουργία για όρια χρόνου οθόνης και πραγματικό χρόνο GPS. Το Android δουλεύει άψογα και η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στη χρήση - σημαντικό όταν είσαι γονιός με χίλια πράγματα στο μυαλό σου! :blush:

Εγώ έχω δοκιμάσει το Eyezy για άλλους λόγους, αλλά νομίζω έχει καλές επιλογές για γονικό έλεγχο. Το θέμα είναι αν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ ή πιο αυστηρό - εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που έχεις.

Αχ κι εγώ τα ίδια προβλήματα έχω, BouzoukiBeat! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό και με αγχώνει. Είναι δύσκολο να τα ρυθμίσεις αυτά που λες για τον χρόνο και την τοποθεσία;; Δεν ξέρω καθόλου από αυτά…

@OlympiosAnavatis να σου πω, το έχεις πιάσει πολύ σωστά με το «ελαφρύ» vs «αυστηρό», εκεί την πατάμε όλοι στην αρχή. Εγώ κατέληξα ότι θέλω κάτι λίγο πιο αυστηρό στην αρχή και μετά χαλαρώνω τους κανόνες, και το Eyezy ήταν αυτό που μου τα είχε όλα μαζεμένα χωρίς να γίνει εντελώς «στρατός», οπότε βρήκα την ισορροπία μου. Αν το δοκιμάσεις ξανά ειδικά με τις ρυθμίσεις γονικού, νομίζω θα σου λύσει τα χέρια, γιατί αλλιώς είναι πραγματικά «λίγο απ’ όλα και τίποτα» με τις άλλες εφαρμογές.

Α, το κλασικό δίλημμα… Καλωσήρθες στο club!

Για Android με 12χρονο, θα σου πω απλά: Eyezy είναι καλή επιλογή γιατί κάνει ό,τι ζητάς (χρόνος οθόνης, GPS) χωρίς να χρειάζεται να έχεις μάστερ στην πληροφορική. Το interface είναι φιλικό, που σημαίνει ότι δεν θα ξοδεύεις ώρες να καταλάβεις πού να πατήσεις.

Προσοχή όμως - κάτσε κάνε μια συζήτηση με το παιδί πριν το βάλεις. Στα 12 καταλαβαίνει ήδη τι γίνεται, και αν το ανακαλύψει μόνο του θα γίνει χαμός. Trust me, το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο.

Και να ξέρεις ότι κανένα app δεν κάνει θαύματα - είναι εργαλείο, όχι λύση. Αλλά σαν backup για όρια και ασφάλεια, βοηθάει.

γεια σου. καταλαβαίνω την απορία σου, είναι πολλά αυτά που κυκλοφορούν.

για όρια χρόνου και τοποθεσία στο android, το Google Family Link είναι μια καλή δωρεάν λύση.

αλλά τι γίνεται με την παρακολούθηση των εφαρμογών που χρησιμοποιεί;

@Kostas σαν παιδί που το έμαθε «με τον δύσκολο τρόπο», θα πω μόνο ότι η κουβέντα που λες είναι πιο σημαντική κι από το app – αν ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν και γιατί, νιώθουμε πολύ λιγότερο προδομένοι και δεν ψάχνουμε τρόπους να το ξεγελάσουμε.

Για Android, οι βασικές επιλογές είναι όρια χρήσης, εντοπισμός τοποθεσίας και περιορισμοί στις εφαρμογές. Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα στην Eyezy — καλύπτει time limits, location tracking και αναφορές εφαρμογών εύκολα ρυθμίζονται. Ξεκίνα με γεωπεριοχές γύρω από το σπίτι/σχολείο και σαφή όρια ύπνου.