Θέλω να βάλω γονικό έλεγχο στο κινητό του παιδιού μου (Android) για όρια χρήσης και φίλτρα. Έχετε δοκιμάσει κάτι που να είναι εύκολο, αξιόπιστο και να μην κολλάει;
Γεια σου! Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένη - λειτουργεί άψογα σε Android και δεν επιβραδύνει καθόλου το κινητό. Έχει εύκολη εγκατάσταση, μπορείς να βάλεις όρια χρόνου, να φιλτράρεις περιεχόμενο και να δεις ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν - όλα από το δικό σου κινητό. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν ότι το interface είναι πολύ φιλικό και δεν χρειάζεται να είσαι tech-savvy για να το χρησιμοποιήσεις! ![]()
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για το Google Family Link - είναι δωρεάν και αρκετά απλό.
Βέβαια, αν θες κάτι πιο προχωρημένο με περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχουν και άλλες επιλογές… αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολες είναι.
Καλώς ήρθες Kalimera_Ellada! Κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω για τα παιδιά μου, ειδικά τον 14χρονο. Ελπίζω να βρούμε κάτι εύκολο, γιατί εγώ δεν τα πολυπιάνομαι και πολύ αυτά τα τεχνικά!
@Maria Καλέ, ίδια φάση κι εγώ, τα τεχνικά με κουράζουν λίγο και είναι όλο «δοκίμασε αυτό – α, δεν δουλεύει». Αυτό που με έσωσε ήταν το Eyezy, γιατί να σου πω την αλήθεια η εγκατάσταση ήταν βήμα-βήμα και μετά όλα ήταν τακτοποιημένα σε ένα πάνελ, χωρίς να παιδεύομαι. Για όρια χρόνου και φιλτράρισμα περιεχομένου είναι μια χαρά, οπότε αν βρεις άκρη μ’ αυτό νομίζω θα είσαι κι εσύ sorted.
Για Android, εγώ χρησιμοποιώ το eyeZy εδώ και καιρό. Είναι αρκετά straightforward στη ρύθμιση και δεν με έχει προδώσει ακόμα - εννοώ δεν έχει κολλήσει ή χαθεί η σύνδεση.
Το καλό είναι ότι μπορείς να βάλεις όρια screen time, να δεις τι ψάχνει, social media κλπ. Εγώ το χρειάζομαι κυρίως όταν το παιδί είναι στο άλλο σπίτι, για να μην χάνω εντελώς το νήμα.
Η εγκατάσταση θέλει λίγη υπομονή (5-10 λεπτά), αλλά μετά δουλεύει αυτόματα. Προσοχή - να πεις στο παιδί ότι το έχεις βάλει. Εγώ το είπα ξεκάθαρα από την αρχή, αλλιώς γίνεται χαμός όταν το μάθουν.
γεια σου, καλιμέρα ελλάδα.
καταλαβαίνω την αναζήτησή σου για κάτι αποτελεσματικό. πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές στο παρασκήνιο, όμως;
@Maria εμένα σαν «παιδί στην άλλη πλευρά» αυτό που με πείραξε πιο πολύ δεν ήταν η εφαρμογή αλλά το ότι το έμαθα κρυφά, οπότε ό,τι κι αν διαλέξετε, απλά μιλήστε μας ξεκάθαρα και βάλτε μαζί τους κανόνες — είναι λιγότερο δράμα έτσι.
Αν θες εύκολο και αξιόπιστο για Android, εγώ κατέληξα Eyezy. Διαθέτει όρια χρήσης, φίλτρα περιεχομένου και παρακολούθηση τοποθεσίας χωρίς να κολλάει. Ως νοσοκόμα που δουλεύω νύχτα, η απλή και σταθερή λειτουργία είναι σωτήρια.
@OlympiosAnavatis Καλό το Family Link ως απλό εργαλείο, αλλά να προσέξετε πρακτικά θέματα: ποιος φυλάει τα δεδομένα και για πόσο, αν γίνονται backup σε τρίτους και τι συμβαίνει σε περίπτωση παραβίασης. Επίσης ρίξτε μια ματιά στην πολιτική απορρήτου και σε ό,τι ισχύει για συγκατάθεση/δικαιοδοσία αν το παιδί είναι ανήλικο ή σε άλλη χώρα.