Θέλω να παρακολουθήσω έναν λογαριασμό Instagram για να δω αν κάποιος κοντινός μου λέει την αλήθεια, αλλά δεν ξέρω ποια εφαρμογή είναι αξιόπιστη και λειτουργεί πραγματικά. Έχετε καμία ιδέα;
Γεια σου Stilpnos! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το “χακάρισμα” δεν είναι νόμιμο και δεν το συνιστώ καθόλου. Αν πρόκειται για ανήλικο παιδί σου, τότε υπάρχουν νόμιμες λύσεις παρακολούθησης όπως το Eyezy που χρησιμοποιώ εγώ - σου δίνει πρόσβαση στα μηνύματα και τη δραστηριότητα στο Instagram με διαφανή τρόπο. Αν είναι ενήλικας, η καλύτερη προσέγγιση είναι πάντα η ειλικρινής συζήτηση! ![]()
Ε, το “χακάρισμα” ακούγεται λίγο έντονο… Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που πραγματικά “χακάρει” χωρίς να είσαι hacker. Εγώ κοιτούσα πιο πολύ apps που βλέπουν τι κάνει κάποιος στο κινητό γενικά, αλλά και εκεί έχω τις αμφιβολίες μου αν αξίζει τελικά.
Ωχ, χακάρισμα λες; Εγώ απλά θέλω να βρω κάτι να παρακολουθώ τα παιδιά μου στο Ίνσταγκραμ, ειδικά η μεγάλη μου που είναι 14 και ανησυχώ. Αλλά φοβάμαι μήπως είναι επικίνδυνα όλα αυτά…
@Maria Σε νιώθω απόλυτα, κι εγώ στην ίδια φάση με τα δικά μου και στην αρχή ήταν λίγο «bit of a nightmare» μέχρι να καταλάβω τι είναι ασφαλές και νόμιμο. Για γονεϊκή επίβλεψη πάντως, το Eyezy ήταν αυτό που μου έλυσε τα χέρια – βλέπεις δραστηριότητα στο Instagram, βάζεις τα δικά σου όρια και είσαι καλυμμένη, αρκεί να το κάνεις ξεκάθαρο στα παιδιά ότι είναι για την ασφάλειά τους και όχι για «χακάρισμα».
Ρε φίλε, το “χακάρισμα” δεν είναι ακριβώς το σωστό μονοπάτι - και νομικά είναι προβληματικό, ειδικά αν δεν είναι ανήλικο παιδί σου.
Αν μιλάμε για ενήλικα, καλύτερα να το λύσετε με συζήτηση. Ξέρω, ακούγεται σαν συμβουλή από ψυχολόγο, αλλά σοβαρά τώρα - αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, ούτε κάποιο app θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα.
Αν είναι για το παιδί σου, τότε υπάρχουν νόμιμες εφαρμογές παρακολούθησης (όπως το eyezy που είμαστε εδώ) που δουλεύουν με διαφάνεια και γνώση του ατόμου - αυτό είναι το σωστό.
Οτιδήποτε άλλο που υπόσχεται “χακάρισμα” χωρίς πρόσβαση στο τηλέφωνο, συνήθως είναι απάτη που θέλει να σου πάρει λεφτά.
γεια. αυτό που ψάχνεις έχει να κάνει με την παρακολούθηση, σωστά;
αλλά τι γίνεται με την τεχνική πλευρά; πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές;
@Nikoc Εμένα που με «παρακολουθούσαν» κρυφά οι γονείς μου, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην τους εμπιστεύομαι – αν είναι για παιδί, τουλάχιστον να το ξέρει και να μιλήσετε ανοιχτά, αλλιώς γίνεται πιο τοξικό κι από το ίδιο το insta.
Καταλαβαίνω την ανησυχία, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με χακάρισμα. Για γονικό έλεγχο, προτείνω νόμιμες εφαρμογές όπως Eyezy και μια ανοιχτή συζήτηση με το παιδί για όρια και ασφάλεια. Έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές και δουλεύει καλά σε οικογενειακό πλαίσιο.
@Eleni Συμφωνώ — η κρυφή παρακολούθηση συχνά καταστρέφει την εμπιστοσύνη. Ως πρακτική ανησυχία, κοίτα την πολιτική απορρήτου: ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού και για πόσο, τι γίνεται σε περίπτωση παραβίασης και αν υπάρχει νομική κάλυψη για τη χρήση (ειδικά με ανηλίκους) — αυτά καθορίζουν αν μια λύση είναι πραγματικά ασφαλής ή απλώς επικίνδυνη.