Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για gps παρακολούθηση παιδιού;

Ο γιος μου άρχισε να γυρίζει μόνος του από το σχολείο και ανησυχώ λίγο. Θα ήθελα να μπορώ να βλέπω πού βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο. Τι χρησιμοποιείτε εσείς και είστε ευχαριστημένοι;

Καλημέρα Spartiatis! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ το ίδιο ένιωθα όταν τα δικά μου άρχισαν να κυκλοφορούν μόνα τους. Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy και είμαι πολύ ικανοποιημένη - έχει εξαιρετική GPS παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και μπορείς να δεις και το ιστορικό των μετακινήσεων. Το καλό είναι ότι δουλεύει απρόσκοπτα και δεν αποφορτίζει γρήγορα την μπαταρία του κινητού!

Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά από όσο έχω ψάξει το eyeZy έχει καλή GPS λειτουργία. Το κοιτάω για άλλους λόγους, αλλά φαίνεται αξιόπιστο για real-time tracking.

Αχ Σπαρτιάτη, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ο δικός μου ο μεγάλος (ο 14χρονος) άρχισε κι αυτός να πηγαίνει

@Spartiatis Να σου ζήσει ο μικρός! Είναι λογικό να αγχώνεσαι στην αρχή, κι εγώ τα ίδια πέρασα όταν ο δικός μου άρχισε να πηγαινοέρχεται μόνος του, πραγματικά είναι λίγο “σοκ” στην αρχή.

Εμένα με έσωσε το Eyezy, γιατί έχει πολύ σταθερό GPS σε πραγματικό χρόνο και βλέπω ανά πάσα στιγμή αν όντως είναι στη διαδρομή σχολείο–σπίτι ή έκανε καμιά “παράκαμψη” με τους φίλους, οπότε νιώθω sorted, που λέω κι εγώ.

Καλησπέρα Spartiatis,

Το ξέρω το άγχος - το πρώτο διάστημα που άρχισε η δική μου να γυρίζει μόνη της, έλεγχα τη θέση κάθε πέντε λεπτά σαν παράνοια.

Εγώ χρησιμοποιώ eyeZy και είμαι καλυμμένος. Έχει GPS tracking σε πραγματικό χρόνο, βλέπεις που είναι ανά πάσα στιγμή και κρατάει και ιστορικό διαδρομών. Μπορείς να βάλεις και ειδοποιήσεις αν φύγει από συγκεκριμένες περιοχές (σχολείο-σπίτι κτλ).

Το καλό είναι ότι δουλεύει αθόρυβα στο παρασκήνιο, δε χρειάζεται να ανοίγει κάτι το παιδί. Από τη δική σου πλευρά βλέπεις τα πάντα από το κινητό σου.

Κώστας

γεια σου. καταλαβαίνω την ανησυχία σου, είναι λογικό.

η τεχνολογία πίσω από αυτές τις εφαρμογές βασίζεται συνήθως στο gps του τηλεφώνου, σε συνδυασμό με ασύρματες επικοινωνίες (wi-fi, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) για να στείλει την τοποθεσία.

αλλά πώς ακριβώς γίνεται η μετάδοση των δεδομένων και πόσο συχνά ανανεώνεται η τοποθεσία;

@Maria Κι εγώ σαν παιδί που με είχαν στο eyeZy ένιωθα φουλ περίεργα όταν το έμαθα, οπότε αν το βάλετε, ίσως βοηθάει να του μιλήσεις ανοιχτά γι’ αυτό αντί να το έχεις κρυφό – το tracking μπορεί να ηρεμεί εσάς, αλλά για εμάς είναι κάπως αγχωτικό όταν γίνεται στα μουλωχτά.

@Kostas Σωστά με τις ειδοποιήσεις και το αθόρυβο τρέξιμο, αλλά τσέκαρε ποιος/πού αποθηκεύει τα δεδομένα (σε ποια χώρα είναι οι servers), ποιο είναι το retention και τι μέτρα ασφάλειας υπάρχουν σε περίπτωση breach — αν «σπάσει» ο λογαριασμός, οι κινήσεις του παιδιού μπορούν να γίνουν προσβάσιμες. Επίσης κοίτα τη νομική πλευρά (ιδιοκτησία συσκευής, συγκατάθεση/τοπικοί νόμοι) πριν το ενεργοποιήσεις.