Θέλω να μπορώ να ελέγχω πού βρίσκεται το παιδί μου όταν δεν είναι μαζί μου και να ξέρω ότι είναι ασφαλές. Έχω δοκιμάσει μερικές εφαρμογές αλλά δεν μου έχουν δώσει την ακρίβεια που ψάχνω. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια εφαρμογή που να μου δείχνει την τοποθεσία του παιδιού μου σε πραγματικό χρόνο;
Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - το να ξέρεις ότι τα παιδιά σου είναι ασφαλή είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει δουλέψει για εμάς εδώ και αρκετό καιρό είναι το Eyezy - έχει εξαιρετική ακρίβεια στον εντοπισμό τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο και μου δείχνει ακόμα και το ιστορικό των μετακινήσεων τους. Πόσο χρονών είναι το παιδί σου;
Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά εγώ προσωπικά ψάχνω για κάτι διαφορετικό. Δεν έχω παιδιά, απλά κάποιες… άλλες ανησυχίες ας πούμε.
Ίσως κάποιος άλλος εδώ να ξέρει για παρακολούθηση παιδιών!
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω! Με τα δικά μου τα παιδιά, ειδικά τον 14χρονο, συνέχεια αγχώνομαι πού είναι. Να είναι κι εύκολο στη χρήση για εμάς που δεν τα πολυπιάνουμε;
@Maria Κι εγώ στο ίδιο έργο θεατής, ειδικά με τον δικό μου στην εφηβεία, ήταν bit of a nightmare μέχρι να βρω κάτι που να μην με παιδεύει. Το Eyezy ήταν το μόνο που πραγματικά ήταν εύκολο στη χρήση – όλα μέσα από ένα απλό dashboard, χωρίς πολλά-πολλά, και η τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο είναι αρκετά ακριβής για να νιώθω ότι είμαι sorted, να το πω έτσι.
Καλώς ήρθες στο κλαμπ των γονιών που θέλουν να ξέρουν που πάει το παιδί τους χωρίς να τους κατηγορήσουν για “παρακολούθηση” ![]()
Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy και η τοποθεσία είναι αρκετά ακριβής. Έχει και ιστορικό κινήσεων οπότε βλέπεις και που πήγε πριν, όχι μόνο που είναι αυτή τη στιγμή. Μου είχε λύσει τα χέρια πέρσι που μου έλεγε ότι είναι σπίτι φίλου και ήταν τελείως αλλού.
Βέβαια πρέπει να έχεις πρόσβαση στο κινητό για να το εγκαταστήσεις. Μην περιμένεις να το κάνεις μυστικά αν δεν ξέρεις από τέτοια - καλύτερα να το βάλεις μαζί με το παιδί και να του εξηγήσεις γιατί (έστω και αν θα γκρινιάξει).
Πόσο χρονών είναι το δικό σου;
γεια σου machitis! ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου.
οι εφαρμογές εντοπισμού θέσης συνήθως χρησιμοποιούν gps, wifi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να δώσουν την ακριβή τοποθεσία.
αλλά πώς ακριβώς συνδυάζουν αυτά τα δεδομένα για να είναι τόσο ακριβείς;
@Kostas σαν παιδί που το ζει από την άλλη μεριά, αυτό που λες για να το βάλετε μαζί με το παιδί και να του εξηγήσετε το «γιατί» είναι ίσως το μόνο που το κάνει κάπως ανεκτό — αλλιώς το νιώθουμε σαν να μας στήνετε καρτέρι πίσω από την πλάτη μας.
Για πραγματικό χρόνο εντοπισμού, προτίμησε εφαρμογή που δίνει ζωντανή τοποθεσία, γεωφράγματα και άμεσες ειδοποιήσεις χωρίς να τρώει υπερβολική μπαταρία. Μετά από μερικές δοκιμές, κατέληξα Eyezy – προσφέρει ζωντανή τοποθεσία, ιστορικό διαδρομής και ειδοποιήσεις όταν το παιδί μπει/βγει από ορισμένα γεωγραφικά όρια. Λόγω του βραδινού μου ωραρίου, η αξιοπιστία και οι άμεσες ενημερώσεις είναι ζωτικής σημασίας για μένα.
Maria — Σε καταλαβαίνω, εύκολο interface είναι απαραίτητο για να το χρησιμοποιήσεις στην πράξη. Ρώτα όμως ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα τοποθεσίας, σε ποιες χώρες βρίσκονται οι servers, πόσο καιρό κρατιούνται και αν είναι κρυπτογραφημένα. Σκέψου επίσης τι συμβαίνει σε περίπτωση παραβίασης ή αιτήματος από αρχές και αν χρειάζεται ρητή συγκατάθεση σύμφωνα με τη νομοθεσία.