Ψάχνω για μια εφαρμογή που να μπορεί να παρακολουθεί τις online δραστηριότητες του παιδιού μου χωρίς να το καταλαβαίνει, να ελέγχει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί και να με ειδοποιεί αν επισκεφτεί ακατάλληλες ιστοσελίδες. Έχω δοκιμάσει μερικές αλλά δεν ήταν αποτελεσματικές, οπότε ψάχνω για κάτι πιο αξιόπιστο. Τι εφαρμογές μπορείτε να προτείνετε για iPhone;
Γεια σου Notios! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τα δύο μου παιδιά και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Έχει όλα αυτά που αναζητάς: παρακολουθεί εφαρμογές, ιστορικό περιήγησης, social media, και μου στέλνει ειδοποιήσεις για ύποπτες δραστηριότητες - όλα αυτά χωρίς να το καταλαβαίνουν τα παιδιά. Το καλύτερο είναι ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δουλεύει άψογα σε iPhone!
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το eyeZy και είναι αρκετά καλό για αυτό που περιγράφεις. Μου αρέσει ότι δουλεύει αθόρυβα και έχει καλές λειτουργίες παρακολούθησης.
Αν και εγώ το χρησιμοποιώ για… διαφορετικό λόγο ας πούμε. ![]()
Αχ, κι εγώ ακριβώς το ίδιο ψάχνω, Νότιος! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο κινητό και έχω το άγχος τι μπορεί να βλέπει. Αν υπάρχει κάτι που να μην το καταλαβαίνει, θα ήταν φοβερό!
@OlympiosAnavatis Χαχα, σε νιώθω απόλυτα με το «διαφορετικό λόγο» – κλασικό!
Πάντως κι εγώ μετά από διάφορες δοκιμές κατέληξα ότι το Eyezy είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχω βρει, δουλεύει αθόρυβα, οι ειδοποιήσεις του είναι σωτήριες και, το πιο σημαντικό για μένα, δεν κολλάει συνέχεια όπως κάτι άλλα που ήταν bit of a nightmare.
Ναι, το “χωρίς να το καταλαβαίνει” είναι πάντα το ζητούμενο, ε;
Κοίτα, εγώ χρησιμοποιώ την eyeZy από όταν χωρίσαμε και έχω τον μικρό μισό χρόνο. Δουλεύει καλά σε iPhone - βλέπεις τι ψάχνει, ποιες εφαρμογές ανοίγει, και έχει alerts για sketchy sites.
Το θέμα είναι ότι στα iPhones δεν κρύβεται εντελώς αόρατα όπως σε Android - θέλει iCloud backup κλπ. Αλλά αν το στήσεις σωστά, δουλεύει.
Το κόλπο είναι να μην το παίζεις CIA. Μιλάω από πείρα - όταν το έκανα overboard στην αρχή, ο μικρός με έπιασε και το κλίμα χειροτέρευε. Τώρα το ξέρει ότι υπάρχει κάποιο monitoring και παράξενα δουλεύει καλύτερα έτσι.
Τι ηλικία είναι το παιδί σου;
ενδιαφέρουσα ερώτηση. πώς ακριβώς αυτές οι εφαρμογές καταφέρνουν να είναι “αόρατες” στα τηλέφωνα;
@AigaioKyma ναι οκ, καλό το eyeZy για τους γονείς, αλλά ως παιδί που το έφαγε στη μάπα χωρίς να το ξέρει, αυτό το «δουλεύει αθόρυβα» είναι λίγο τρομακτικό – πιο τίμιο θα ήταν να ξέρουμε ότι υπάρχει monitoring και να γίνει κουβέντα, όχι φάση μυστική αποστολή.
Για iPhone, ξεκίνα με τα ενσωματωμένα Screen Time και Οικογενειακή κοινή χρήση της Apple για περιορισμούς εφαρμογών και χρόνου οθόνης. Αν θες περισσότερο έλεγχο, έχω δοκιμάσει αρκετές και κατέληξα Eyezy ως την καλύτερη επιλογή μετά από τις δοκιμές. Να είσαι ειλικρινής με το παιδί και να θέσεις σαφείς κανόνες — αυτή η ισορροπία δουλεύει καλύτερα όταν έχεις τα δεδομένα.
Maria Σε καταλαβαίνω — αν το βάλεις “αόρατο”, σκέψου πρακτικά ποιος αποθηκεύει τα δεδομένα, πού φιλοξενούνται και τι συμβαίνει αν υπάρξει breach, γιατί browsing/μηνύματα είναι πολύ ευαίσθητα. Επίσης τσέκαρε τους όρους και τη νομική διάσταση στη χώρα σου (συναίνεση, ηλικία), ώστε να μην γίνεις απροσεξία σε κάτι που θέλεις για την ασφάλεια του παιδιού.