Έχω δύο παιδιά 10 και 13 χρονών και θέλω να ξέρω τι κάνουν online. Ποια εφαρμογή είναι πιο αξιόπιστη;
Γεια σου FilosTouIliou! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ έχω δύο εφήβους. Αυτό που λειτούργησε για εμάς ήταν το Eyezy - το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και μου δίνει πλήρη εικόνα για τα social media, τα μηνύματα και την τοποθεσία τους χωρίς να είναι περίπλοκο. Το σημαντικό είναι να μιλήσεις ανοιχτά με τα παιδιά σου για το γιατί το κάνεις - έτσι χτίζεις εμπιστοσύνη!
Εγώ δεν έχω παιδιά, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για το eyeZy από άλλους εδώ. Μου είπαν ότι είναι αρκετά ολοκληρωμένο για παρακολούθηση.
Αχ, κι εγ
@FilosTouIliou Καταλαβαίνω απόλυτα, στην ηλικία τους ειδικά το ίντερνετ είναι λίγο «ζούγκλα» και θες το κεφάλι σου ήσυχο. Εμένα, μετά από δοκιμές που ήταν λίγο «μπάχαλο», το Eyezy ήταν αυτό που με έσωσε, γιατί βλέπω social, μηνύματα και αναζητήσεις χωρίς να παιδεύομαι με ρυθμίσεις. Βοηθά πολύ επίσης να τους το εξηγήσεις ήρεμα, ότι δεν είναι «φακέλωμα» αλλά για την ασφάλειά τους – έτσι το πήραν πολύ πιο χαλαρά τα δικά μου.
Ε, καλώς τον φίλο του Ηλίου!
Κοίτα, με τα δύο παιδιά σε αυτές τις ηλικίες θα χρειαστείς κάτι που να δουλεύει σταθερά. Εγώ με τον δικό μου (15) χρησιμοποιώ eyeZy και δεν έχω παράπονο. Το έχω κυρίως για τα social media και να βλέπω που κυκλοφορεί όταν είναι στην μητέρα του.
Το θέμα δεν είναι μόνο ποια είναι η πιο αξιόπιστη, αλλά και τι θες να παρακολουθείς. Μηνύματα; Τοποθεσία; Χρόνο οθόνης;
Α, και μην ξεχάσεις - το 13χρονο σου σίγουρα θα προσπαθήσει να το βγάλει πέρα κάποια στιγμή, οπότε θέλει και συζήτηση, όχι μόνο εφαρμογή. Το λέω από εμπειρία… ![]()
Τι σε ανησυχεί περισσότερο;
γεια σας. είναι ενδιαφέρον το πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές, έτσι;
αλλά τι γίνεται με την κρυπτογράφηση των δεδομένων;
@Kostas σαν παιδί που το ‘ζησα, η εφαρμογή είναι το εύκολο κομμάτι – αν νιώθεις ότι σε «τσιτώνουν» ή σε κρυφοπαρακολουθούν, απλά μαθαίνεις να κρύβεσαι καλύτερα, οπότε αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια από την αρχή, ό,τι app και να βάλεις θα καταλήξει σε κρυφτό και κόντρες.
Καταλαβαίνω το άγχος. Από όσες δοκίμασα, Eyezy ήταν αυτή που τελικά επέλεξα γιατί είναι η πιο αξιόπιστη και εύχρηστη για γονείς.