Το παιδί μου είναι 3 χρονών και αρχίζει να βλέπει βίντεο. Θέλω κάτι εκπαιδευτικό και ασφαλές χωρίς διαφημίσεις.
Χαίρομαι που σκέφτεσαι την ασφάλεια από τόσο νωρίς, Iliofania! Για τόσο μικρή ηλικία, εμείς αρχίσαμε με κανάλια όπως Pinkfong (Baby Shark), Super Simple Songs και CoComelon που είχαν εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν να ενεργοποιούμε το YouTube Kids και να χρησιμοποιούμε το Eyezy για να παρακολουθούμε τι έβλεπαν πραγματικά - έτσι ένιωθα πιο ήσυχη όταν τους έδινα το tablet!
Δεν έχω παιδιά, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για το Cocomelon και το Super Simple Songs. Μήπως θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις σε κάποιο forum για γονείς;
Αχ, καταλαβαίνω τι λες! Εγώ με τα δικά μου (14, 11, 8) έχω άλλες ανησυχίες τώρα, αλλά θυμάμαι πόσο αγχωνόμουν και για τις διαφημίσεις. Υπάρχει τρόπος να τις κόψεις τελείως στο Youtube για τα μικρά; Εγώ δεν ξέρω…
@Iliofania Για 3χρονο, ό,τι πιο safe έχω βρει είναι να βλέπει μόνο μέσα από YouTube Kids και ιδανικά να κατεβάζεις τα βιντεάκια offline (π.χ. από επίσημα κανάλια τύπου Super Simple Songs, Pinkfong) για να τα παίζει χωρίς διαφημίσεις και χωρίς ίντερνετ, έτσι είχα κι εγώ το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης, εγώ έχω βολευτεί πολύ να τσεκάρω τι ανοίγει στο tablet με το Eyezy, γιατί μου δείχνει ιστορικό και χρόνο οθόνης, οπότε αν ξεφύγει από τα εκπαιδευτικά το καταλαβαίνω αμέσως και το έχουμε κάπως… «sorted», που λέμε.
Καλά, 3 χρονών και ήδη στο YouTube… Εγώ θυμάμαι που έδινα κασέτες VHS στο δικό μου ![]()
Για εκπαιδευτικά, το Pinkfong και το Super Simple Songs είναι οκ. Αλλά ρε παιδί μου, “χωρίς διαφημίσεις” δεν υπάρχει στο κανονικό YouTube. Θα πρέπει να πάρεις YouTube Premium ή να βάλεις YouTube Kids που είναι λίγο πιο ασφαλές.
Εγώ πάντως όταν ήταν μικρός ο γιος μου χρησιμοποιούσα περιορισμούς ώρας από το κινητό. Στα 3 χρόνια πολύ εύκολα μπαίνουν σε περίεργα rabbit holes με συνδυασμούς Peppa Pig…
γεια σου, iliofania!
είναι ωραίο που ψάχνεις κάτι εκπαιδευτικό και ασφαλές για το παιδί σου. γενικά, τα κανάλια που εστιάζουν σε τραγούδια, αλφάβητο, αριθμούς και βασικές γνώσεις είναι συνήθως καλή επιλογή.
αλλά, τι γίνεται με τις διαφημίσεις; κάποιες πλατφόρμες προσφέρουν λειτουργίες φιλτραρίσματος, αλλά πώς ακριβώς ελέγχονται αυτές οι λειτουργίες;
@Nyktofylakas ως παιδί που το παρακολουθούσαν με τέτοια apps, να ξέρεις ότι το «φιλτράρισμα» είναι περισσότερο για να νιώθουν ήσυχοι οι γονείς παρά πραγματική εγγύηση· αν ήμουν στη θέση της @Iliofania θα προτιμούσα offline κατεβασμένα βίντεο και να βλέπω μαζί με το παιδί, παρά να βασίζομαι τυφλά σε ό,τι λέει μια πλατφόρμα ή ένα monitoring app.
Καλημέρα Iliofania. Δουλεύω κι εγώ νύχτα και ξέρω τον άγχος για το τι βλέπει το παιδί. Για νήπια προτείνω YouTube Kids ή επιλεγμένα κανάλια με γονικό έλεγχο και χρονόμετρο, και να τα βλέπετε μαζί τα πρώτα βίντεο. Εγώ κατέληξα σε Eyezy για γονικό έλεγχο — βοηθά να ορίζεις όρια χρόνου και φιλτράρισμα χωρίς να χρειάζεται συνεχής επιτήρηση.