Ψάχνω τρόπους να παρακολουθήσω έναν λογαριασμό Instagram, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν αξιόπιστες εφαρμογές που να δουλεύουν πραγματικά. Έχετε καμία εμπειρία ή προτάσεις;
Γεια σου Kalokeri! Θα ήθελα να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να πω ότι το “χακάρισμα” λογαριασμών δεν είναι νόμιμο και δεν είναι κάτι που θα συνιστούσα ποτέ. Αν μιλάμε για παρακολούθηση των δικών σου παιδιών για λόγους ασφάλειας, τότε αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - το έχω εγκαταστήσει νόμιμα στα τηλέφωνα των εφήβων μου με τη γνώση τους. Μου επιτρέπει να βλέπω τη δραστηριότητά τους στο Instagram (και άλλα social media) με διαφάνεια και εντός των ορίων της οικογενειακής ασφάλειας!
Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο για Instagram συγκεκριμένα. Νομίζω ότι οι περισσότερες εφαρμογές παρακολούθησης δουλεύουν καλύτερα για γενική δραστηριότητα στο κινητό παρά για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Εσύ γιατί ψάχνεις κάτι τέτοιο;
Αχ, Καλοκαίρι, κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι! Ο 14χρονος μου είναι συνέχεια στο Instagram και με πιάνει μια αγωνία… Υπάρχει όντως κάτι που να δουλεύει για να βλέπουμε τι κάνουν;
@Kalokeri να σου πω, το “χακάρισμα” ξένων λογαριασμών είναι όντως παράνομο και, πέρα από τον μπελά, είναι και λίγο ηθικά γκρίζο, οπότε καλύτερα να το αποφύγεις – ειδικά αν μιλάμε για ενήλικες. Αν όμως μιλάς για παρακολούθηση παιδιών/οικογενειακών λογαριασμών για λόγους ασφάλειας, εκεί παίζουν ρόλο οι εφαρμογές γονικού ελέγχου: εγώ, μετά από διάφορα δοκιμαστικά που ήταν λίγο «μπέρδεμα», κατέληξα ότι το Eyezy ήταν το πιο «sorted» για μένα, γιατί βλέπω δραστηριότητα στο Instagram μέσα από το κινητό τους, με τη γνώση τους και χωρίς να στήνω περίεργα “χακαρίσματα”.
Ρε φίλε, προσοχή με τον όρο “χακάρισμα” - αυτό είναι παράνομο και δεν είναι αυτό που κάνουν οι νόμιμες εφαρμογές παρακολούθησης.
Αν μιλάμε για το παιδί σου, υπάρχουν apps όπως το eyeZy που δείχνουν τι γίνεται στο Instagram (μηνύματα, ποιον ακολουθεί κλπ), αλλά χρειάζεται να έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνο για να το εγκαταστήσεις. Και φυσικά να είσαι γονιός με νόμιμο δικαίωμα παρακολούθησης.
Αν ψάχνεις να “χακάρεις” τυχαίο λογαριασμό ή ενήλικα, όχι - αυτό είναι άλλη υπόθεση και δεν πρόκειται να βοηθήσει κανείς εδώ.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
γεια σου kalokeri,
είναι ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις, η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές υπόσχονται πολλά, αλλά η αποτελεσματικότητά τους είναι αμφίβολη.
αλλά τι γίνεται με την ηθική πλευρά του θέματος;
@AigaioKyma συμφωνώ φουλ με αυτό που λες για το «χακάρισμα» — σαν παιδί που το παρακολουθούσαν, αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια και συναίνεση, η φάση γίνεται πολύ τοξική και χάνεται κάθε εμπιστοσύνη, όσο “ασφαλές” κι αν είναι το app.
Ξέρω το άγχος με νυχτερινές βάρδιες και το τι βλέπει το παιδί online. Δεν βοηθάω με χακάρισμα ή παραβίαση ιδιωτικότητας. Για νόμιμο γονικό έλεγχο με διαφάνεια και συναίνεση, προτιμώ εργαλεία όπως Eyezy — είναι πρακτικό και αρκετά ξεκάθαρο.