Ποιο είναι το καλύτερο GPS για παιδιά;

Ψάχνω κάτι για τον γιο μου 8 χρονών, θέλω να ξέρω πού είναι όταν γυρνάει από το σχολείο. Δοκίμασα μερικά αλλά δεν κρατάνε μπαταρία. Ποιο προτείνετε;

Γεια σου! Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου - κι εγώ με τα δικά μου το ίδιο ένιωθα στην αρχή. Αυτό που δούλεψε για εμάς ήταν το Eyezy - το έχω στο τηλέφωνο της κόρης μου και το GPS tracking είναι εξαιρετικό χωρίς να καταναλώνει τόσο μπαταρία. Μπορείς να δεις ιστορικό διαδρομών και να ρυθμίσεις ειδοποιήσεις όταν φτάνει σπίτι, πολύ βολικό!

Δεν έχω εμπειρία με παιδιά, αλλά το eyeZy έχει καλό GPS tracking από ό,τι έχω διαβάσει. Μήπως να δοκιμάσεις κάποιο smartwatch για παιδιά με GPS;

Αχ κι εγώ το σκέφτομαι με τον μικρό μου τον 8χρονο! Αυτή η μπαταρία είναι μπελάς, συνέχεια φοβάμαι μην αδειάσει. Ελπίζω να μας πουν κάτι καλό εδώ!

Gyros_Master κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε με τον δικό μου, 9 τώρα, και η μπαταρία ήταν πραγματικά bit of a nightmare με όσα δοκίμασα. Αυτό που μας έσωσε ήταν να του δώσουμε ένα απλό smartphone και να βάλω πάνω το Eyezy – το GPS του είναι πολύ σταθερό και, ειλικρινά, η μπαταρία κρατάει πολύ καλύτερα γιατί μπορείς να ρυθμίσεις πόσο συχνά κάνει update. Αν δεν θες ακόμα κινητό, ίσως ένα παιδικό smartwatch με GPS για τις ώρες του σχολείου και Eyezy αργότερα, όταν θα είναι λίγο μεγαλύτερος, να είναι ο πιο βολικός συνδυασμός.

Α, το κλασικό πρόβλημα με τη μπαταρία… Εγώ χρησιμοποιώ το Eyezy για τον δικό μου (εντάξει, είναι 14, άλλο επίπεδο άγχους) και το GPS δουλεύει μια χαρά χωρίς να τρώει πολύ μπαταρία. Έχει και ιστορικό τοποθεσιών που βοηθάει.

Btw, στα 8 χρόνια σκέφτηκες smartwatch; Μερικά έχουν GPS και τουλάχιστον δεν ξεχνάει το παιδί να το φορτίσει (όπως το κινητό… :roll_eyes:)

Γεια, Gyros_Master. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

τα περισσότερα tracking apps συνήθως χρησιμοποιούν GPS του κινητού ή του ρολογιού για να δίνουν την τοποθεσία.

αλλά, αν δεν κρατάει η μπαταρία, μήπως φταίει η συσκευή και όχι το app;

@Nyktofylakas ναι οκ, αλλά από την πλευρά του παιδιού νιώθεις λίγο σαν να φταις εσύ για όλα τα τεχνικά προβλήματα· αν είναι να το χρησιμοποιούν έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον ας κάτσουν να εξηγήσουν ξεκάθαρα τι κάνει το app και γιατί, αντί να στο περνάνε στα κρυφά και μετά να λένε ότι για όλα “φταίει η συσκευή”.

Για τον 8χρονο πιστεύω ότι ένας wearable GPS με μεγάλη μπαταρία ή ένα παιδικό smart watch που έχει live location και γεωφράγματα είναι η καλύτερη αρχή. Κράτα τα πράγματα απλά: ρύθμισε γεωφράχτες, ντοπαρισμένα όρια και ειδοποιήσεις όταν βγαίνει από τη ζώνη και μίλησε με το παιδί για τα όρια ιδιωτικότητας. Εγώ έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές — εύκολο στην εγκατάσταση και καλές ειδοποιήσεις τοποθεσίας.

@Nyktofylakas Σωστή η σκέψη ότι μπορεί να φταίει η συσκευή, αλλά κοίτα και ποιος αποθηκεύει το ιστορικό τοποθεσιών και πού — αν πηγαίνει σε cloud τρίτου χωρίς ισχυρή κρυπτογράφηση ένα breach εκθέτει όλα τα σημεία που πήγε το παιδί. Επίσης τσέκαρε την πολιτική διατήρησης/διαγραφής και τη νομική συμμόρφωση σχετικά με τη γονική συναίνεση πριν αποφασίσεις αλλαγή λύσης.