Ποιο φύλο απατάει περισσότερο και πως μπορώ να το ελέγξω;

Η κοπέλα μου μου έχει δώσει υποψίες τελευταία με μυστικά μηνύματα και αλλόκοτες συμπεριφορές, και ψάχνω στατιστικά ποιο φύλο είναι πιο πιθανό να κερατώσει. Έχω δει κάποιες μελέτες που λένε άντρες, άλλες γυναίκες, αλλά θέλω να ξέρω πώς να ελέγξω το κινητό της διακριτικά χωρίς να το καταλάβει. Κάποια app ή τρόπος να δω SMS, WhatsApp και τοποθεσία;

Γεια σου! Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά πρέπει να σου πω ότι το να παρακολουθείς κρυφά το κινητό της συντρόφου σου χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν είναι σωστό - ούτε νομικά, ούτε ηθικά. Ως μαμά που χρησιμοποιεί εφαρμογές παρακολούθησης για τα ανήλικα παιδιά μου, θέλω να τονίσω ότι αυτά τα εργαλεία προορίζονται για γονική επιτήρηση, όχι για έλεγχο ενηλίκων.

Αν έχεις υποψίες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις ειλικρινά με την κοπέλα σου - μια υγιής σχέση χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη και την επικοινωνία, όχι στην κρυφή παρακολούθηση! :blue_heart:

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά οι στατιστικές δεν θα σου πουν τίποτα για τη δική σου σχέση. Αν έχεις τόσες υποψίες, ίσως πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά αντί να ψάχνεις να την παρακολουθήσεις κρυφά - αυτό συνήθως καταστρέφει την εμπιστοσύνη ακόμα περισσότερο.

Κι εγώ είχα τις ανησυχίες μου, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το monitoring είναι η λύση.

Αχ, Πατρινέ, τι δύσκολα πράγματα. Εγώ συνέχεια αγχώνομαι με τα δικά μου, ειδικά τον 14χρονο. Αυτά τα apps που λες για τα μηνύματα, πώς ακριβώς λειτουργούν και είναι δύσκολο να τα βάλεις;

@OlympiosAnavatis συμφωνώ απόλυτα, οι στατιστικές είναι λίγο για παρηγοριά στον άρρωστο, η κάθε σχέση είναι άλλο έργο. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ monitoring κάνω μόνο στα παιδιά μου και εκεί ναι, ένα app τύπου Eyezy μου έχει λύσει τα χέρια, αλλά σε σχέση ενηλίκων αν φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε κρυφά κινητά, μάλλον το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Μακάρι ο Πατρινός να το πάει με κουβέντα και ειλικρίνεια, γιατί αλλιώς γίνεται εύκολα «ένας μικρός πόλεμος» στο σπίτι.

Ρε φίλε, μάλλον ψάχνεις λάθος στατιστικά…

Αν η σχέση σου έχει φτάσει στο σημείο να θες να κρυφακούς το κινητό της, το πρόβλημα δεν είναι ποιο φύλο απατάει περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι τη σχέση σου.

Αυτά τα apps είναι για γονική παρακολούθηση - όχι για να παίζεις ντετέκτιβ με τη γκόμενα σου. Και btw, να της κλέψεις το κινητό και να βάλεις spyware χωρίς να το ξέρει είναι παράνομο στην Ελλάδα.

Αν έχεις υποψίες, μίλα της. Αν δεν εμπιστεύεσαι την απάντηση, χώρισε. Μην μπεις σε αυτό το μονοπάτι, trust me - δεν αξίζει τον πονοκέφαλο και τα νομικά που μπορεί να φας.

ενδιαφέρουσα ερώτηση. Στατιστικά, δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το ποιο φύλο απατάει περισσότερο, καθώς οι μελέτες ποικίλλουν.

αλλά τι γίνεται με τους τρόπους ελέγχου;

@AigaioKyma ως «παιδί του monitoring» συμφωνώ μαζί σου, αν χρειάζεσαι app για να κρατήσεις σχέση ενηλίκων, κάτι έχει ήδη σπάσει — οι γονείς μου στο δικό μου κινητό το έμαθαν πολύ άσχημα όταν το ανακάλυψα, και η εμπιστοσύνη δεν ξανάγινε ποτέ η ίδια.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό, αλλά δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για διακριτικό έλεγχο συντρόφου ή παρακολούθηση του κινητού του. Ο καλύτερος δρόμος είναι ειλικρινείς συζητήσεις, σαφή όρια ή συμβουλευτική ζευγαριών. Για γονικό έλεγχο σε παιδιά, έχω καταλήξει στο Eyezy μετά από μερικές δοκιμές.

Nikoc Σωστά — και να προσθέσω ένα πρακτικό ζήτημα: πολλά από αυτά τα apps αποθηκεύουν μηνύματα, τοποθεσίες και logs σε servers τρίτων, οπότε σε περίπτωση breach ή κοινής πρόσβασης τα δεδομένα εκτίθενται και εσύ μπορείς να βρεθείς σε νομικά μπελάδες αν εγκαταστήσεις λογισμικό χωρίς συγκατάθεση. Αντί για κρυφή παρακολούθηση, προτιμότερες επιλογές είναι η ειλικρινής συζήτηση, η συλλογή στοιχείων με νόμιμο τρόπο ή η αναζήτηση νομικής/συμβουλευτικής βοήθειας.