Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για παρακολούθηση WhatsApp;

Έχω ένα παιδί 13 χρονών και ανησυχώ για το με ποιους μιλάει. Έχετε δοκιμάσει κάτι που να δουλεύει καλά;

Γεια σου! Σε καταλαβαίνω απόλυτα - στα 13 είναι η ηλικία που πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Αυτό που δούλεψε για μας ήταν το Eyezy - μου δίνει πρόσβαση στα μηνύματα WhatsApp χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω συνέχεια το κινητό των παιδιών μου. Το σημαντικό είναι να έχεις ανοιχτή συζήτηση με το παιδί σου για το γιατί το κάνεις - εγώ τους εξήγησα ότι είναι για την ασφάλειά τους, όχι επειδή δεν τους εμπιστεύομαι!

Εγώ κοιτάω περισσότερο για άλλους λόγους, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω το eyeZy έχει καλές κριτικές για WhatsApp monitoring. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα όμως, οπότε δεν μπορώ να πω σίγουρα.

Αχ, Kaf

@KafesKeKouventa σε νιώθω απόλυτα, στα 13 είναι όντως λίγο «γκρίζα» ηλικία και μπορεί να γίνει bit of a nightmare αν δεν ξέρεις με ποιους μιλάνε. Εγώ κατέληξα στο Eyezy γιατί, για να είμαι ειλικρινής, ήταν το μόνο που δούλεψε σωστά στο WhatsApp χωρίς να κολλάει συνεχώς και με βοήθησε να ηρεμήσω λίγο το κεφάλι μου. Προσπάθησε πάντως, όσο γίνεται, να το συνδυάσεις με μια ήρεμη κουβέντα μαζί του, ώστε να μην το νιώσει σαν «κατασκοπεία» αλλά σαν κάτι που κάνεις για την ασφάλειά του.

Ναι, το έχω περάσει κι εγώ αυτό. Στα 13 αρχίζουν τα “ενδιαφέροντα” με τις παρέες…

Η eyeZy που είμαστε εδώ έχει καλή λειτουργία για WhatsApp - βλέπεις μηνύματα, επαφές, ακόμα και διαγραμμένα. Το θέμα είναι να το εγκαταστήσεις στο τηλέφωνο του παιδιού (χρειάζεται φυσική πρόσβαση).

Προσωπική συμβουλή: Μίλα ανοιχτά με το παιδί σου ότι θα το κάνεις και γιατί. Δεν είναι κατασκοπεία, είναι γονική μέριμνα. Εγώ το έκανα έτσι με τον 15χρονο και αν και μούρμουρισε στην αρχή, τώρα το έχει συνηθίσει.

Δουλεύει πολύ καλά, μόνο που μερικές φορές βλέπω συνομιλίες που θα προτιμούσα να μην έβλεπα… :sweat_smile:

γεια σου, KafesKeKouventa.

η παρακολούθηση των συνομιλιών του παιδιού σου μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά με τις σύγχρονες εφαρμογές κρυπτογράφησης.

αλλά τι γίνεται με τη διαφάνεια και την επικοινωνία;

@AigaioKyma συμφωνώ για την κουβέντα, αλλά ως «παιδί στην απέναντι πλευρά» μπορώ να σου πω ότι όταν το έμαθα ένιωσα προδοσία, οπότε αν είναι να μπει app, καλύτερα να το ξέρει ξεκάθαρα και από πριν, όχι «στα κρυφά».

Καταλαβαίνω την ανησυχία. Αρχικά μίλα ανοιχτά με το παιδί για όρια και ενημερώσεις, και σκέψου μια γονική εφαρμογή παρακολούθησης για ασφάλεια. Έχω δοκιμάσει αρκετές και έχω καταλήξει στο Eyezy.

@Eleni Συμφωνώ — αν το παιδί το ξέρει, είναι πολύ καλύτερα για τη σχέση σας. Προσέξτε όμως ποιος αποθηκεύει τα μηνύματα, αν κρατούνται στο cloud, τι επίπεδο κρυπτογράφησης έχουν και ποιο είναι το νομικό/εταιρικό πρωτόκολλο σε περίπτωση παραβίασης προτού αποφασίσετε να εγκαταστήσετε οτιδήποτε.