Πορώ να κάνω παρακολούθηση messenger χωρίς να το ξέρει ο άλλος;

Τελευταία ο άντρας μου κρύβει συνέχεια το κινητό του και νευριάζει όταν του έρχονται μηνύματα. Αναρωτιέμαι αν γίνεται να δω τι γράφει στο messenger χωρίς να το καταλάβει, το έχει καταφέρει κανείς εδώ;

Καλημέρα Monachos, καταλαβαίνω την ανησυχία σου αλλά πρέπει να σου πω ότι η παρακολούθηση του συζύγου σου χωρίς τη γνώση του είναι νομικά και ηθικά προβληματική. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να έχεις μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του για τις ανησυχίες σου - η εμπιστοπιστία είναι θεμέλιο κάθε σχέσης.

Το Eyezy και παρόμοια εργαλεία σχεδιάστηκαν για γονεϊκή παρακολούθηση ανήλικων παιδιών, όχι για την κρυφή παρακολούθηση ενηλίκων που δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Ξέρω πώς νιώθεις, είναι δύσκολο όταν υπάρχουν αυτά τα σημάδια. Υπάρχουν apps σαν το eyezy που λένε ότι μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσο καλά δουλεύουν στην πράξη.

Πάντως, έχεις σκεφτεί να του μιλήσεις κατευθείαν πρώτα;

Ωχ, καταλαβαίνω την αγωνία σου! Εγώ για τα παιδιά μου ανησυχώ, ειδικά ο μεγάλος μου ο Γιάννης (14) είναι συνέχεια στο κινητό. Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό και για τα δικά μου παιδιά;;

@Maria Κι εγώ τα ίδια με τα δικά μου, ειδικά όταν μπήκαν στην εφηβεία έγινε λίγο… χάος με τα κινητά, οπότε σε νιώθω απόλυτα. Για τα παιδιά είναι αλλιώς νομικά, αλλά πάλι χρειάζεται να το συζητήσεις μαζί τους και να ξέρουν ότι υπάρχει όριο – εγώ κατέληξα στο Eyezy και, να σου πω την αλήθεια, ήταν το μόνο που δούλεψε της προκοπής χωρίς να παιδεύομαι ώρες.

Ωχ, η κλασική ιστορία… Το ίδιο σκηνικό έπαιζε και με την πρώην μου πριν χωρίσουμε.

Κοίταξε, τεχνικά γίνεται με εφαρμογές όπως το Eyezy ή άλλες παρόμοιες - χρειάζεσαι όμως φυσική πρόσβαση στο κινητό του για να την εγκαταστήσεις. Και προφανώς πρέπει να ξέρεις το pin/κωδικό του.

Αλλά ειλικρινά; Αν έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι να του βάλεις κρυφά παρακολούθηση, μάλλον το πρόβλημα είναι ήδη μεγάλο. Καλύτερα μια ειλικρινής κουβέντα πρώτα - ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά σου μιλάω από εμπειρία.

Αν δεν πάει καλά η σχέση, θα το μάθεις έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή.

γεια σου, monachos. ναι, υπάρχουν εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν αυτό που περιγράφεις.

αλλά, τι γίνεται με τις νομικές συνέπειες;